Adobe’nin Kaç Uygulaması Var?

Dijital tasarım sektörünün tartışmasız lideri Adobe kaç program çıkardı? Adobe'nin kaç uygulaması var? Cevapları yazımızın içerisinde.

kaç adobe programı var

Adobe’nin kaç uygulaması var? Toplam kaç tane adobe programı var? Dijital tasarım sektörünün tartışması lideri Adobe onlarca uygulamaya sahip. Neredeyse her bir Adobe uygulaması alanının tartışmasız lideri olmuş vaziyette. Gelin hep birlikte bu Adobe programlarını ve uygulamaları inceleyelim.

İşte sıralı liste bütün Adobe programları:

1. Creative Cloud

İçerisinde bir sürü Adobe uygulamasının bulunduğu genel bir yönetim programı. Sanıyorum an itibariyle en çok kullanılan Adobe uygulaması Creative Cloud.

2. Acrobat Pro

Dünyanın en çok kullanılan PDF uygulaması. Acrobat Pro ücretsizdir ve PDF ile ilgili yapmak istediğiniz her işlemi yapmanız sağlar. Adobe açıklamasına göre geçtiğimiz yıl Acrobat Pro toplamda 300 milyar PDF dosyası açmış.

ADOBE ACROBAT ÜCRETLİ Mİ?

3. Photoshop

Dünyan en popüler fotoğraf manipülasyon uygulaması. Photoshop öyle bir marka oldu ki aslında bir program ismi olduğu unutuluyor. Photoshop yani foto manipülasyon başka programlarla da yapılabilen bir işlem fakat, Photoshop akla ilk gelen uygulama. Direkt olarak markalaşmış bir ürün.

PHOTOSHOP BENZERI PROGRAMLAR  PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

4. Premiere Pro

Profesyonel video ve film düzenleme uygulaması. Kurgu, montaj, düzenleme ve daha pek çok video işlemi Premiere Pro ile yapılabilir. Artık pek çok filmde, dizide ve Youtube videosunda Premiere Pro kullanılmakta.

PREMIERE PRO BENZERI PROGRAMLAR  PREMIERE PRO KULLANIM ALANLARI

5. Illustrator

Dijital çizim yapmanın en kolay yolu. Adobe Illustrator ile harika çizimler yapabilirsiniz. İster fare ister dijital tablet ve kalem kullanın. Çizim yapmanın en eğlenceli yolu Adobe Illustrator kullanmaktan geçiyor.

ILLUSTRATOR BENZERİ PROGRAMLAR  ILLUSTRATOR KULLANIM ALANLARI

6. Adobe Stock

Pek çok ücretsiz stok fotoğraf, video, ses ve benzeri dijital kaynağa ulaşmanızı sağlayan Adobe uygulaması. Adobe Stock ile elinizin altında milyonlarca telifsiz dosya olacak.

7. InDesign

Adobe InDesign bir mizanpaj programıdır. Pek çok basılı ve dijital yayında kullanılır. Bunlardan bazılarından gazete, dergi, broşür, kartvizit, poster, afiş, ve benzeri olarak söz edebiliriz.

INDESIGN BENZERI PROGRAMLAR  INDESIGN KULLANIM ALANLARI

8. After Effects

Video efekt, kurgu ve montaj programı After Effects de bir Adobe uygulaması. Her türlü film ve video için kullanılan bu program ile 2d animasyon da yapılabiliyor. Çok eğlenceli ve kullanışlıdır, tavsiye ederim.

AFTER EFFECTS BENZERİ PROGRAMLAR  AFTER EFFECTS KULLANIM ALANLARI

9. Lightroom

Genellikle profesyonel fotoğrafçılar tarafından kullanılan bir profesyonel fotoğraf düzenleme ve filtre programı. Klasik fotoğrafçılar bunu fotoğraf düzenlemede kullanırlar. Araç, emlak ve ürün ilanlarında da daha güzel görüntüler elde etmek için kullanıldığını biliyoruz.

LIGHTROOM BENZERI PROGRAMLAR  LIGHTROOM KULLANIM ALANLARI

10. Character Animator

Character Animator gerçekten çok eğlenceli bir program. İki boyutlu fantezi modelinizi çiziyorsunuz. Bu bir küçük canavar veya çizgi film karakteri olabilir. Ardından göz, ağız ve boyun bölümlerini işaretliyorsunuz. Son olarak da kameranızı açarak programa giriş yapıyorsunuz. Program kameradan sizin ağız ve yüz hareketlerinizi alarak çizdiğiniz karakteri hareketlendiriyor.

11. Media Encoder

Encode dediğimiz video format düzenleme işlemlerinin bir numarası Media Encoder programıdır. Üstelik After Effects, Animate ve Premiere Pro gibi programlarda yaptığınız videoların çıktısını almayı sağlar. Yani render işlerinden sorumludur.

MEDIA ENCODER BENZERI PROGRAMLAR  MEDIA ENCODER KULLANIM ALANLARI

12. Premiere Rush

Aslında Premiere Pro programının ufaltılmış ve basitleştirilmiş versiyonudur. Aslında telefon ve tabletler için üretilmiştir ancak bilgisayar üzerinde de kullanılabilir.

13. Adobe XD

Adobe yazısının sonunda XD karakterlerini gülen surat olsun diye koymadım. Programın gerçek adı bu, sanırım eğlencesine koymuşlar. Adobe XD nedir diye soracak olursanız cevabım internet ve mobil için arayüz tasarlama programıdır olacak.

14. Animate

2d animasyon olarak hareketleri tasarımlar yapmanıza olanak sağlayan bir program. Ancak ben 2d animasyon tasarımlarını After Effects ile yapmayı tercih ediyorum. Çünkü Animate çoğunlukla web sitelerinde gördüğümüz hareketli reklamları yapmak için daha uygun.

ANIMATE BENZERI PROGRAMLAR  ANİMATE KULLANIM ALANLARI

15. Dreamweaver

Modern ve cihazlara duyarlı internet site tasarımlarını yapmanızı sağlayan bir başka Adobe uygulaması. Web tasarım ile ilgilenenlerin bu programı iyice öğrenmelerini öneririm.

16. Adobe Fresco

Dokunmalı cihazlarda dijital kalem ile çizim yapmanızı sağlayan harika bir tasarım uygulaması.

17. Substance 3D

Üç boyutlu tasarımlar yapmanızı sağlayan güçlü bir render uygulaması.

18. Audition

Ses kayıt, düzenleme, kırpma ve değiştirme programı. Adobe Audition programını videolarınızda da kullanabilirsiniz.

19. InCopy

Aynı doküman üzerinde birden fazla editörün aynı anda çalışmasını sağlayan bir yazılım.

20. Photoshop Camera / Express

Photoshop Camera ve Express iki ayrı programdır. İkisinin de amacı Photoshop özelliklerini mobil cihazlara taşımaktan öte değil. IOS ve Android cihazlarınızda Photoshop çalışmaları yaparken bu programlardan yararlanabilirsiniz.

21. Aero

Augmented reality yani arttırılmış gerçeklik anlamına gelen AERO, sanatçılar için ilginç bir video tasarım programıdır.

22. Adobe Scan

Fiziksel kağıttaki yazıları scan ederek dijital ortama aktarmayı sağlayan Adobe Scan, iş dünyasında fark yarattı.

23. Adobe Sign / Fill & Sign

Dijital ortamda muhafaza edilen dokümanlara güvenilir dijital imza eklemeye yarayan bir programdır.

24. Adobe Comp

Adobe kütüphanenizden şekiller, fontlar, çizimler, görseller ve renkler çekerek kompozisyonlar oluşturmanızı sağlayan basit bir programlar.

25. Adobe Fonts

Adobe Fonts içerisinde binlerce yazı tipi barındırır. Tek tuşla bu yazı tiplerini indirip çalışmalarınıza ekleyebilirsiniz.

26. Portfolio

Fotoğrafçılar, tasarımcılar ve ürün satıcıları için portföy sergileme odaklı web site tasarlamaya yarayan bir araç.

27. Capture

Adobe Capture uygulaması telefonlarınızda bulunan fotoğrafları vektör uzantısına çevirip düzenlemeye açık hale getirir.

28. Behance

Behance geçtiğimiz yıl itibariyle tamı tamına 24 milyon üye sayısına ulaştı. Peki Behance nedir? Dijital sanatçıların toplanıp eserlerini sergileyebildiği, devasa bir dijital sanat atölyesidir.

29. Bridge

Bir tasarımcı yalnızca bir programa ve çalışmaya bağlı değildir. Onlarca Adobe ve yabancı program kullanabilir. Farklı sanatlar üretebilir. İşte Bridge programı da bütün bu kaynak dosyalarınızı sizler için derler. Böylece hangi dosya neredeydi, hangi çalışmayı nereye kaydetmiştim diye düşünmezsiniz.

30. Captivate Prime

Captivate 2019 uygulamasının devamıdır. Bir nevi Udemy gibi öğrenim ve ders paylaşım uygulamasıdır.

31. ColdFusion

Çok güçlü bir yazılım, uygulama oluşturma aracı. Flex uygulamasının daha gelişmiş versiyonu.

32. RoboHelp

Kullanıcı yardımı, politika ve sıkça sorulan sorular gibi konularda çalışmalar yapmanızı sağlayan bir Adobe programı.

33. FrameMaker

Teknik çalışmaların üretildiği ve paylaşıldığı profesyonel bir uygulama. Genellikle mühdendis ve mimarlar tarafından kullanılır.

34. Adobe Connect

Web ve dijital konferans uygulamasıdır. Profesyonel kurum ve çalışanlar tarafından online görüşmeler için kullanılır.

35. Adobe Campaign

Müşterilerinizin geri bildirimlerini ve hareketlerini takip ederek incelemenizi sağlar.

36. Adobe Commerce Cloud

Web sitelerinizde e-ticaret yapmak için kullanabileceğiniz bir başka alternatif Adobe yazılımı.

37. Adobe Analytics

Sitenizin, müşterilerinizin, gelenin, gidenin ve işiniz ile ilgili her şeyin analizlerini tutar.

38. Adobe Audience Manager

Kanallar için izleyici istatistikleri tutar.

39. Flash Player

İnternet tarayıcıları için oyunlar ve video içerikleri oluşturmayı sağlayan çok eski bir program.

40. Advertising Cloud

Ürün, hizmet ve uygulamalarınız için oluşturmuş olduğunuz reklam kampanyalarını bir araya toplar. Gerektiğinde analiz ve optimize eder.


Gördüğünüz üzere Adobe’nin kaç uygulaması var sorusunun cevabı 40 olacak. Adobe toplam 40 uygulamaya sahip. Tabi bu rakam sürekli değişen bir rakam. Çünkü yeni uygulamalar çıkıyor ve eski uygulamalar kaldırılıyor. Hatta bazı uygulamalar birleştiriliyor. O yüzden bu rakam çok değişken ancak genel olarak 40 civarında.

Exit mobile version