InDesign Benzeri Programlar

Adobe InDesign alternatifleri.

indesign benzeri programlar

Mizanpaj programı denildiği zaman akla ilk olarak Adobe InDesign gelir. Ancak herkes bu programı kullanmak istemeyebilir. Özellikle yüksek ücreti sebebiyle. O yüzden ben de bu gün sizlere InDesign benzeri programlar listesi hazırladım. Listenin bir yarısı ücretli, diğer yarısı ise ücretsiz Adobe InDesign alternatifleri ile oluşturuldu. Okuyun, bakın ve size en uygun olanını seçin.

ADOBE INDESIGN KULLANIM ALANLARI

İşte ücretli ve ücretsiz en iyi Adobe InDesign benzeri programlar:

1. Affinity Publisher

10 programlı listemizin açılışını yapalım. Bir numarada ücretli bir program olan Affinity Publisher var. Bu listede sıralı bir şekilde bir ücretli bir ücretsiz Indesign alternatifleri bulunuyor. Eğer ücretsiz bir program arıyorsanız doğrudan ikinci sıraya geçebilirsiniz. Şimdi listemizin yıldızı, bir numarası ve en iyi Indesign alternatifi olan Affinity Publisher ile devam edelim.

Aslında bu Affinity markası Adobe ile rekabeti oldukça kızıştırmış durumda. Photoshop alternatifleri içinde Affinity Photo, Illustrator alternatifleri içinde Affinity Designer ve şimdi de Indesign alternatifleri içinde Affinity Publisher ile karşı karşıyayız. Affinity programlarının kalitesi gerçekte üst düzeyde, üstelik Adobe gibi aylık ücret ödemiyorsunuz. Tek seferlik alım yapmanız yeterli.

Gelelim asıl soruya, Affinity Publisher nedir? Serif / Affinity markasının Adobe Indesign programına rakip olması için çıkartmış olduğu bir yazılımdır. Pek çok tasarım yapılabilen bu yazılım, özellikle kitap, dergi, web ve sosyal medya tasarımı için üretilmiştir. Affinity Publisher tanımı böylece yapmış oldum. Buyur, beğendiysen ücretini öde ve Affinity Publisher indir.

Affinity Publisher Özellikleri:

2. Scribus

Söz verdiğim gibi ikinci sıraya ücretsiz Indesign alternatifi bir program koyduk. Üstelik bu program tamamen açık kaynaklı. Peki Scribus tam olarak nedir? Scribus, bir mizanpaj programıdır. Linux, macOS ve Windows işletim sistemleri için üretilmiştir. Başlamış olduğu 2001 yılından beri kalitesini devam ettiren bu program, uzun yıllardır varlığını sürdürmekte. Ücretsiz bir şekilde mizanpaj yapmak isteyenler için harika bir alternatif program olmakta. Tek gelir kaynağı sponsorlar olan bu ekibe elimizden imkan gelse de destekte bulunabilsek.

Toplam 550.000 defa indirilmiş olan programın 1.4.8 sürümünü buradan edilebilirsiniz. Tabi siz bu yazıyı okurken programın daha güncel sürümü gelmiş olabilir. Durum öyleyse yine aynı linkten en güncel sürümü indirebiliyorsunuz. Scribus kullanımı ve dersleri için ise sizlere Youtube ve Udemy gibi kanalları öneriyorum. Scribus ile dergi, kitap, broşür, katalog, menü, post ve her türden mizanpaj işlemi yapılabiliyor.

Scribus Özellikleri:

3. Viva Designer

Adobe Indesign benzeri programlar listemize ücretli bir program olan Viva Designer ile devam ediyoruz. Viva Designer ihtiyaçlarınıza uygun iki adet sürüme sahip. Birincisi Viva Designer Desktop, ikincisi ise Viva Designer WEB. Aralarında ise yalnızca ufacık bir fark var. Viva Designer Desktop uygulamasını bilgisayarınıza indirip kullanıyorsunuz. Viva Designer WEB uygulamasını ise bilgisayarınıza hiç bir şey indirmeden, chrome gibi bir tarayıcı vasıtası ile kullanıyorsunuz. Üstelik bu ikisi arasında geçiş yapmak çok kolay. Diyelim ki evinizde bilgisayarınızda desktop uygulaması ile bir tasarım yaptınız. Daha sonra dışarıya çıktınız ve elinize bir laptop geçti. O laptop ile normal web tarayıcısını açıp projenizi devam ettirebilirsiniz.

Kullanımı kolay olan bu program ile son derece profesyonel ve kurumsal tasarımlar yapılabiliyor. Tek seferlik alınan programın ücreti ise şu an için 139 dolar. Yalnızca muhakkak indirime girecektir. Buyrun bu da sitesi.

Viva Designer Özellikleri:

4. Canva

Canva, web tarayıcısı üzerinden hizmet veren bir Adobe Indesign benzeri program. Canva ile tasarım yapmak için bilgisayarınıza hiç bir şey indirmeniz gerekmiyor. Çünkü bu program, chrome, bing, edge, firefox, opera ve benzeri tarayıcılar üzerinden çalışıyor. Yani bir web sitesi. Bu web sitesine giriyorsunuz ve dilediğiniz mizanpaj tasarımını yapıyorsunuz. Kitap ve dergi tasarımı da buna dahil.

Bu program takip ettiğimiz sıraya göre ücretsiz Indesign alternatifleri arasında. Canva ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak bir kaç ufak özelliğine ve bünyesinde bulunan stok görsellere erişmek için ücretli versiyona geçmeniz gerekmekte. Peki ücretli Canva versiyonunda neler var? 75 milyon stok fotoğraf, 420.000 ekstra şablon ve 100gb bulut depolama.

Canva Özellikleri:

5. Xara Page Layout Designer

Xara Page Layout Designer programı da bildiğin Adobe Indesign gibi bir program. Kendisi ile her türden mizanpaj işlemi yapılabiliyor. Ancak malumunuz ücretli. Elbette ilk önce bu programın 7 günlük deneme sürümünü indirip test edebilirsiniz. Bu sayfadan Xara Page Layout Designer full versiyonu edinilebiliyor. Ücreti ise tek seferlik 89 dolar. Ücret biraz fazla geldiyse indirim kovalayıp daha uygun fiyata kapatmanızı öneririm.

Xara Page Layout Designer Özellikleri:

6. Lucidpress

Lucidpress de aynen Canva gibi tarayıcı üzerinde çalışan bir tasarım programı. Üstelik tamamen ücretsiz. En büyük özelliği ise Canva gibi bütün grafik tasarım işlemleri için değil, yalnızca mizanpaj çalışmaları için üretilmiş olması. Bu durum da en iyi mizanpaj programları arasında Lucidpress sitesini bir tık öne çıkartıyor.

Dijital doküman işlemleriniz için Lucidpress uygulamasını öneriyorum. Kolayca doküman hazırlayıp iş arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir program arıyorsanız mutlaka bir şans verin.

Lucidpress Özellikleri:

7. Microsoft Publisher

Bilgisayarlar için koca Microsoft tarafından çıkarılmış bir uygulama ile devam ediyoruz. İçerisinde binlerce önceden hazırlanmış şablon bulunduran Microsoft Publisher ile her şeyi yapabilirsiniz. Benim bir çırpıda aklıma gelenler ise kitap, pdf, doküman, kartvizit, dergi, sunum, whitepaper ve hatta web siteleri. Programın tarihi ise ta 2002 yılına dayanıyor. Böylece çok uzun yıllardır profesyonelce hizmet veren Microsoft Publisher programı da Adobe Indesign tarzı programlar arasında yerini almış olsun.

Microsoft Publisher fiyatları ise iki şekilde. Birincisi 1289tl olmak üzere yalnızca tek seferlik alım gerektiriyor. İkincisinde ise yıllık 739tl ödeyerek bütün Microsoft programlarına erişme imkanı var. Tabi ki Microsoft Publisher de bu pakete dahil. Bu Microsoft 365 aile paketini 1 ay boyunca ücretsiz deneyebileceğinizi de hatırlatmak isterim. Bir ay boyunca denedikten sonra, tamam mı devam mı sorusuna daha rahat bir cevap vereceksiniz.

Microsoft Publisher Özellikleri:

8. Apple Pages

Ücretsiz Adobe Indesign benzeri programlar arasında Apple Pages programı da var. Yalnız bu program yalnızca Mac bilgisayarlarda çalışıyor. O yüzden Windows kurulu bir bilgisayara sahipseniz bu sayfada bulunan diğer alternatiflere yönelin. Bu uyarıyı da yaptığımıza göre Apple Pages hakkında konuşmaya devam edebiliriz.

Apple bilgisayarlarda doküman hazırlamak, düzenlemek ve yayınlamak için belki de en iyi programların başında Apple Pages geliyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi programın yalnızca Apple için üretilmiş olması. Bu da Apple kullanıcıları için mükemmel bir kullanım deneyimine sebebiyet veriyor. İkinci sebebi ise elbette üstün Apple teknolojisi. Üstüne üstlük bütün bu artılara sahip olan bu program tamamen ücretsiz.

Apple Pages Özellikleri:

9. QuarkXPress

QuarkXPress nedir? Kurumsal yazılım olan QuarkXPress, dijital yayınlama programıdır. Bu program ile web siteleri, sosyal medyalar, mobil uygulamalar, kitaplar ve dergiler için özel tasarımlar hazırlayabilirsiniz. Üstelik yaptığınız projelere tablet, telefon ve bilgisayar gibi bütün araçlardan erişebiliyorsunuz. Kolayca yayınlayıp ekibinizle paylaşabiliyorsunuz. Bütün tasarım ve mizanpaj ihtiyaçlarınızı karşılamak için üretilen QuarkXPress eksi yönlerine bakacak olursak bir tek ücretli olmasından bahsedebiliriz. 474 dolar olan bu program, kur farkı yüzünden çok pahalı bir hal alıyor. Ne yapalım, bu fiyat bütçenizi zorlamıyorsa buyurun kullanın. Aksi taktirde diğer alternatiflere yönelmekten başka bir ihtimal kalmıyor.

QuarkXPress Özellikleri:

10. BookWright

BookWright yapı itibariyle kitap, dergi ve graffiti hazırlamak için biçilmiş kaftan bir masaüstü uygulaması. Üstüne üstlük ücretsiz. 10 yıldan beri piyasada olan BookWright ile 320,000 sayısının üzerinde kitap, e-kitap ve dergi hazırlandığını biliyor muydunuz? Bu müthiş bir rakam. Tebrik etmekten başka bir tepki vermek mümkün değil. Birazcık da bu programın özelliklerinden bahsettikten sonra Adobe InDesign benzeri programlar listemizi sonlandıracağız. Okuduğunuz için teşekkürler, tekrar görüşmek dileğiyle.

Book Wright Özellikleri:

Exit mobile version