InDesign Dil Değiştirme

InDesign 2021 dil değiştirme rehberi. InDesign Türkçe & İngilizce yapma ve dil ayarları.

indesign dil değiştirme

Adobe InDesign dil değiştirme nasıl yapılır? Hoş geldiniz tasarımcı arkadaşlar. Tercih etmediğiniz bir dilde program kullanmak zaman zaman oldukça can sıkıcı olabilir. İşte bu sorundan kurtulun diye üşenmedim sizlere InDesign dil değiştirme rehberi hazırladım.

INDESİGN BENZERİ PROGRAMLAR

Aşağıda bulunan maddeleri hatasız bir şekilde uyguladığınız taktirde kolaylıkla dil değişimi gerçekleşecektir. İşte Adobe InDesign dil ayarları:

InDesign Türkçe Yapma

2021 Adobe InDesign Türkçe yapma rehberimizi hiç vakit kaybetmeden başlatalım isterseniz.

C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign 2021\Presets\InDesign Shortcut Sets\en_US

Yukarıda bulunan klasör yolunu açın arkadaşlar. Sonra en sonda bulunan en_US klasörünün adını tr_TR olarak değiştirin. Son olarak da InDesign programını yeniden başlatın. Artık programı Türkçe olarak kullanabilirsiniz. Eğer yukarıda anlattığım adımları kusursuz gerçekleştirdiğiniz halde programın dili Türkçe olmadı ise dil paketiniz eksik demektir. Onun için de ayrıca bir başlık açtım. Yazının alt kısmını inceleyin.

Adobe InDesign İngilizce Yapma

Tabi Türkçeden İngilizceye geçiş yapmak istiyorsanız da bu sefer tam tersi bir işlem uygulamalısınız. Aşağıda belirttiğim klasör yolunu bir inceleyin.

C:\Program Files\Adobe\Adobe InDesign 2021\Presets\InDesign Shortcut Sets\tr_TR

InDesign İngilizce yapma: Yukarıdaki yolun sonunda bulunan tr_TR isimli klasörün adını en_US olarak değiştirmeniz yeterli olacaktır. Ardından InDesign programını çalıştırıp İngilizce olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

InDesign Dil Paketi

Yukarıdaki adımları uygulayarak kolaylıkla InDesign dil değişimi yapabiliyorsunuz. Ancak kurulum esnasında tercih ettiğiniz dil paketi yüklenmedi ise maalesef yukarıdaki yöntemler işe yaramayabilir. Siz yine de yukarıda anlattığım şekilde dil değiştirmeyi deneyin. Eğer olmazsa Creative Cloud uygulamasına girip ayarlardan varsayılan yükleme dili belirlemelisiniz. Ardından da yine Creative Cloud üzerinden InDesign uygulamasını silip yeniden yüklemelisiniz. Yani dil paketi yüklü değilse bir tek bu şekilde Adobe uygulamalarının dili değiştirilebilir.

INDESİGN KULLANIM ALANLARI


Evet değerli arkadaşlar yukarıda sizler için iki adet dil değiştirme yöntemi verdim. Umarım InDesign programını istediğiniz dile çevirebilmişsinizdir. Eğer bu hususta aklınıza takılan bir soru, duygu veya düşünceniz varsa lütfen benimle yorum olarak paylaşın. Ayrıca bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine ekleyip discord kanalımıza katılırsanız çok memnun olurum. İşte veda vakti geldi çattı. Çalışmalarınıza başarılar dilerim, şimdilik hoşça kalın!

Exit mobile version