Photoshop Benzeri Programlar

Adobe Photoshop alternatifleri.

photoshop benzeri programlar

Değerli adobe ders okurları, bu gün bu sayfada Photoshop benzeri programları inceleyeceğiz. Photoshop kullanım alanları isimli yazıda da belirttiğim gibi Photoshop artık bir marka olmuş vaziyette. Sektörün ve alanın da bir numarası olduğu inkar edilemez bir gerçek. Madem Photoshop bu kadar iyi neden alternatiflerine yönelelim ki? Bu sorunun çok kısa ve öz bir cevabı var. Çok pahalı olduğu için… Bu yüzden ücretsiz Photoshop benzeri programlar imdadımıza yetişiyor.

ADOBE ILLUSTRATOR BENZERİ PROGRAMLAR

Adobe Photoshop ve Lightroom isimli iki programı içinde barındıran fotoğrafçı planı ayda 50 küsur Türk lirasına tekabül ediyor. Fiyat yurt dışında 9.99$ dolar ancak kur farkı yüzünden bizde maksimum 10 lira olması gereken program ayda 50 lira. Hal böyle olunca da özellikle freelancer olarak çalışan Türk kullanıcılar Adobe Photoshop alternatifleri ile ilgili araştırmalara başlıyorlar. Öyleyse ben de bu sayfada sizlere, Photoshop benzeri ücretli ve ücretsiz alternatif programları listeliyorum. Eğer siz de hazırsanız bir numarayı GIMP isimli yazılım ile açalım.

1. GIMP

Bana göre bir numaralı Photoshop alternatifi GIMP programı. Bunun çeşitli sebepleri olsa da en başta yazılımın tamamen ücretsiz olması geliyor. Yüzde yüz açık kod kaynaklı olan Gimp, herkes kullanabilsin diye çıkarılmış. Açık kaynaklı kod demek, kullanıcının yazılımın kodlarına erişip istediği gibi düzenleyebilmesi ve ücretsiz bir şekilde kullanabilmesi demek. Ek olarak Windows, Mac ve Linux gibi sistemleri de harika bir şekilde destekliyor.

Aslında gimp kelimesinin İngilizce çok daha başka bir anlamı daha var. Aman sakın ne olduğunu araştırmayın çünkü biz burada grafik tasarım yazılımı olan GIMP hakkında konuşacağız.

Photoshop alternatifi GIMP artıları ve özellikleri:

2. Canva

İki numarada ise Canva gibi çok farklı bir araç var. Bu Canva dediğimiz şey aslına bakarsanız bir web sitesi, program değil. Peki bir web sitesi nasıl Adobe Photoshop için alternatif olabiliyor? Şöyle açıklayayım, bu site Photoshop gibi programların yapabildiği neredeyse her şeyi yapmanıza imkan tanıyor. Hem de bilgisayarınıza hiç bir program indirmeden.

Peki biraz da sitenin işleyişinden bahsedelim. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki adet planı olan Canva, ücretsiz haliyle bile fazlasıyla yeterli. Özellikle Instagram ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarınız için kullanacaksanız hiç bir ücret ödemenize gerek yok. Zaten Photoshop içinde olan pek çok şeyi Canva ile yapabiliyorsunuz. Ancak ben freelancer ve profesyonel bir şekilde grafik tasarım yapacağım diyorsanız o zaman ücretli Canva sürümünü almanız gerekecek. Böylelikle Photoshop benzeri programlar listesine bir adet web uygulamasını da dahil etmiş olduk. Şimdi biraz da teknik detaylardan söz edelim.

Ücretsiz Canva özellikleri:

3. Affinity Photo

Üçüncü sıraya Photoshop benzeri en iyi programlardan biri olan Affinity Photo programını koydum. Affinity Photo yukarıdaki iki programa nazaran ücretli bir araç. Ancak Photoshop gibi çok pahalı değil, üstelik aylık ücret ödemeniz de gerekmiyor. Yalnızca bir kere alıp sınırsız kullanabileceğiniz Affinity Photo, belki de en gelişmiş Photoshop alternatifi.

Profesyonel anlamda fotoğraf düzenlemek istiyor ancak Photoshop kullanmak istemiyorsanız bir kerelik ücretini ödeyip Affiniy Photo edinin. Ardından keyfinize bakın. Çünkü Affinity Photo hem fazlasıyla gelişmiş bir program hem de sürekli güncellenerek yenilikleri bünyesine katıyor. Üstüne üstlük Youtube ve Udemy gibi platformlarda yüzlerce, düzeltiyorum binlerce ders videosu mevcut.

Affinity Photo özellikleri:

4. Colorcinch

Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunan bir başka web üzerinden fotoğraf düzenleme aracı. Colorcinch aslında Adobe Photoshop için güzel bir alternatif. Hem bilgisayarınıza hiç bir şey indirmenize gerek kalmıyor hem de ücret ödemiyorsunuz. İçerisinde ise onlarca araç, yüzlerce şablon ve on binlerce görsel emrinize amade bir şekilde bekliyor. Daha filtreleri saymadım bile. Resmi sitesi ise işte burada cartoonize.

Sitesinde de göreceğiniz üzere ücretsiz sürümünde pek çok özellik var. Amatör ve basit çalışanlar için fazlasıyla yeterli. Ücretli sürümü ise ayda yalnızca 4$ gibi bir fiyata denk geliyor.

5. Krita

Adobe ekibinden ayrılan bazı çalışanları da bünyesine katmış olan Krita, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir dijital tasarım programıdır. İçerisinde yüzlerce fırça, kalem ve araç bulunan krita ile harika çizimler yapabilirsiniz. Krita genellikle çizim üzerine yoğunlaşmış olsa da Photoshop ile yapılan diğer işlemleri de rahatlıkla yapabiliyor. Üstelik Photoshop .psd uzantısı ile kaydedilmiş dosyaları da hiç uyumsuzluk yaşamadan çalıştırmayı biliyor.

Ücretsiz Adobe Photoshop alternatifleri arasında üst sıralara oynayan Krita, fazlasıyla kullanıcı dostu bir program.

Krita özellikleri:

6. Photopea

Photopea harika bir Adobe Photoshop alternatifi. Arayüzü %95 biçimde Photoshop arayüzü ile eşleşiyor. Yani Photopea sitesine geçişte hiç yabancılık çekmeyeceksiniz. Bilgisayarınıza bir şey indirmenize de gerek yok? Daha ne olsun ki zaten… Durun daha bitmedi. Bu araç tamamen ücretsiz. Üye olmanız bile gerekmiyor anında sitesine erişerek tasarımlarınıza başlayabiliyorsunuz. Bence listede daha üst sıraları hak eden Photopea buraya yerleşti bir kere ne yapalım.

Kendi bilgisayarınızda olmadığınızı düşünün. Başka bir yerdesiniz ve bilgisayarınıza erişim yok. O yüzden Photoshop kullanamıyorsunuz. Direkt elinize geçen bilgisayarın tarayıcısından Photopea açın ve keyfinize bakın. İşte kullanımı bu kadar kolay Photoshop benzeri program Photopea hakkında bilmeniz gerekenler bunlardı.

7. Picmonkey

Listemizin yedinci sırasında ise yine Canva gibi bir adet grafik tasarım web sitesi olan Picmonkey var. Bir zamanlar Canva gibi ücretsiz olan Picmonkey artık ücrete tabi bir Photoshop alternatifi. Ancak ücretsiz 7 günlük deneme süresini kullanarak acil bitirmenize gereken tasarımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik 7. günün sonunda yeni bir hesap açıp tekrardan 7 günlük deneme süresi almamanız için hiç bir sebep yok. Siz yine de memnun kalırsanız aylık 8 dolar olan ücretli paketi alın derim.

8. Photoscape

Photoscape nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bu üç soruyu teker teker cevaplayarak Photoscape programını size tanıtmak istiyorum. Photoscape tamamen ücretsiz olan bir fotoğraf düzenleme programıdır. Adobe Photoshop gibi her türden fotoğraf manipülasyonu, düzenleme, renklendirme, filtreleme, maskeleme ve diğer işlemleri yapmaya yarar. Grafik tasarımcılar için harika bir ücretsiz Photoshop alternatifidir. Kullanışı ise oldukça kolaydır. Ulaşılabilir ve basit arayüzü sayesinde tasarımcıyı hiç yormaz. Anlayacağınız bu programda her şey elinizin altında.

Adobe Photoshop benzeri programlar arasında olan Photoscape, Türkçe dil desteği ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Peki bu değirmenin suyu nereden geliyor? Nasıl oluyor da ücretsiz bir programı bu kadar uzun süredir güncel tutup geliştirmeyi başarıyorlar? Tabii ki de bağışlar sayesinde. Buyurun resmi sitesi burada. Eğer bu programı deneyip beğenirseniz bir de üstüne sayesinde para kazanırsanız cüzi bir miktar bağış yaparak geliştiricileri desteklemeyi unutmayın.

9. Pixlr

Photoshop benzeri programlar listemize yine bir adet tarayıcı üzerinde çalışan araç ile devam ediyoruz. Pixlr programı da listemizdeki Canva, Colorcinch, Photopea ve Picmonkey gibi web site tabanlı bir foto manipülasyon aracı.

Pixlr tamamen ücretsiz bir foto manipülasyon sitesi. Amma velakin, ücretli plana geçiş yaparak Pixlr bünyesindeki yüz binlerce stok fotoğrafa erişebilirsiniz. Eğer hali hazırda başka bir stok fotoğraf sitesinde üyeliğiniz varsa bu adımı es geçin.

10. Corel PaintShop Pro 2021

On numaralı ve son Adobe Photoshop benzeri programımız ise Corel PaintShop Pro olacak. Kapanışı maalesef ücretli ancak çok profesyonel bir program ile yapalım dedim. Corel PaintShop yapay zekaya büyük yatırımlar yapan ve tasarımda yapay zekanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanan bir firma. Yaratıcılığınızı yapay zekanın hızlı çözümleri ile birleştirerek harika ürünler ortaya koyabilirsiniz.

Peki Corel PaintShop Pro, yapay zekayı kullanarak neler mi yapıyor?


En iyi 10 Adobe Photoshop alternatifi ile hazırlamış olduğum liste burada sonlanmış oldu. Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler. Ücretli ve ücretsiz Adobe Photoshop benzeri programlar işinizi mutlaka görecektir. Adobeders sitesini tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi unutmayın. Son olarak da hangi programı daha çok beğendiğinizi yorum olarak paylaşmaktan çekinmeyin diyorum ve sizi uğurluyorum.

ADOBE AFTER EFFECTS BENZERI PROGRAMLAR

Exit mobile version