After Effects Benzeri Programlar

Adobe After Effects alternatifleri.

after effects benzeri programlar

Video kurgu, montaj, efekt ve animasyon denildiği zaman akla ilk gelen program Adobe After Effects. After effects kullanım alanları bakımından tonlarca sektörde hep ilk tercih olmuştur. Bu hususlarda hepimiz hemfikiriz. Bu sektörün en tanınmış programı after effects olsa da piyasanın tek hakimi kendisi değil. Onun yaptıklarını yapabilen After effects benzeri programlar piyasada oldukça fazla sayıdalar.

ADOBE AFTER EFFECTS KULLANIM ALANLARI

Bu programların kimisi after effects fiyatından daha pahalı, kimisi daha ucuz ve kimisi tamamen ücretsiz. Ben sizler için bir sürü programı listeledim. İhtiyaçlarınız doğrultusunda en uygununu seçmek tamamen size kalmış.

İşte en etkili after effects alternatifleri:

15. Doodly

Tek seferlik $67 ödeme yaparak sınırsız sahip olabileceğiniz harika bir animasyon programı olan Doodly çok kolay bir kullanıma sahip. Kısa açıklamak gerekirse Doodly, programı tut sürekli mantığıyla çalışan, hem hazır, hem de kendi ürettiğiniz içerikleri hızlı bir şekilde animasyona çeviren kullanıcı dostu bir video yazılımı

Resmi sitesi ise şurada. Aynı zamanda ücretsiz bir şekilde deneme sürümünü de indirip yazılımın kullanımını test etme imkanınız var.

14. Houdini

Houdini, adını ilizyonist Harry Houdini’den alan bir 3d modelleme, animasyon, efekt, ışıklandırma ve render alma programıdır. Üç boyutlu modelleme yapmayı düşünüyorsanız mutlaka bu program alternatifine bir şans verin.

Neredeyse özellik, araç ve efektlerin tamamının açık olduğu ücretsiz Houdini apprentice buradan indirilebiliyor. Elbette kurumsal bir projeye imza atacaksanız, yazılımın ücretli ve daha gelişmiş versiyonunu satın almanızda fayda var.

13. Corel VideoStudio

Ultimate ve pro olmak üzere iki adet sürüme sahip olan Corel VideoStudio, ücretli after effects alternatifleri listemizde yerini aldı. 4k çözünürlüğe kadar video düzenleme, renkler, efektler, bölünmüş ekranlar, greenscreen ve yüzlerce taslak desteği bulunan corel video studio, oldukça başarılı bir alternatif.

Her ne kadar yazılımın iki sürümü de ücretli olsa da, ücretsiz indirebileceğiniz 30 günlük bir deneme sürümüne sahipler. İyisi mi siz programın deneme sürümünü kullandıktan sonra alıp almamaya karar verin.

12. Autodesk Smoke

Mac bilgisayarlar için özel olarak üretilmiş premium bir video düzenleme olan Autodesk Smoke ile kıs kesmeden listemize devam ediyoruz. Kurgu, composting ve post prodüksiyon gibi işlemler yapabileceğiniz Autodesk smoke oldukça pahalı bir yazılım. Üç boyutlu kompleks işlerin de rahatlıkla üstesinden kalkabiliyor.

Resmi sitesinden programı daha detaylı incelemenizi öneririm. Ancak fiyatlara dikkat edin cep yakıyor.

11. Wondershare Filmora

Wondershare Filmora harika projelere imza atmanızı sağlayan bir video dizayn yazılımıdır.

Programın resmi sitesi burada. İndirip ücretsiz versiyonunu deneyin isterseniz. Ancak ücretsiz versiyonunda render aldığınız videoların içerisinde watermark dediğimiz programın reklam görüntüsü olacaktır. Çok fazla rahatsız eden bir görsel değil ama programa alışırsanız yıllık $40 verip yazılımınızı lisanslayın ve watermark görüntüsünü kaldırmak doğru bir tercih olacaktır.

10. Natron

Natron tamamen açık kaynaklı bir programdır ve ücretsizdir. Resmi sitesine natron adresinden ulaşabilirsiniz. En önemli özelliklerinden birisi de after effects dosyalarını açabiliyor olması olan natron, bütün işletim sistemlerinde çalışmakta. Bunlar Windows, Mac ve Linux.

Ücretsiz after effects benzeri programlar arasında benim en beğendiklerimden birisi de natron. Kısaca Natron ile her türlü montaj, tasarım, animasyon ve kurgu gibi işlemi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

9. DaVinci Resolve

Listemizin 8. sırasında Blackmagicdesign stüdyosunun gururla 17. sürümünü piyasaya sürmüş olduğu DaVinci Resolve programı var. DaVinci Resolve dediğimiz yazılım profesyonel kurgulama, ses prodüksiyonu, renklendirme ve efekt işlemlerini profesyonel seviyede yapmanızı sağlar. Bu harika video editleme programını windows, linux ve mac bilgisayarlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DaVinci Resolve programı tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak DaVinci Neural Engine, stereoskopik 3d, Resolve FX filtreleri, Fairlight FX ve gelişmiş HDR derecelerine sahip olmak istiyorsanız tek seferlik 385$ ödeyerek DaVinci Resolve Studio Fusion adlı ücretli sürümünü edinmeniz gerekmekte. Fiyat epey yüksek biliyorum ama kurumsal bir firma değilseniz ücretsiz sürümü bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Yazılım buradan edinilebilir.

8. Nuke

Özellikle yüksek bütçeli film, dizi ve animasyon yapımlarında sık sık kullanılan çok güçlü bir yazılıma sıra geldi. Hani o Game of Thrones dizisinde çok sevdiğimiz ejderha sahneleri var ya, işte onların tamamı Nuke programı kullanılarak yapıldı.

Fazlasıyla komplike ve kompleks videolar yapmanız gerekiyorsa aradığınız program Nuke. Yalnız şöyle bir eksi yönü var, yazılımın fiyatları maalesef çok ama çok yüksek. Özellikle dolar kuru devreye girdiği için fiyatlar astronomik seviyeye yükseliyor.

7. Create Studio

Tut, sürükle ve bırak sistemi ile motion design yapabileceğiniz harika bir program olan Create Studio şanslı 7 numarasını kaptı. Bu program ile kolaylıkla profesyonel düzeyde çalışmalar yapılabiliyor.

Create Studio standart sürümü yıllık $99 civarında olmakla beraber pro sürümü yıllık $299 dolar fiyatında. Fiyatlara ve genel bilgilere sitesi createstudio adresinden bir göz atın.

6. Apple Motion

Apple motion yalnızca mac bilgisayarlarda çalışan ve Apple firması tarafından üretilmiş bir grafik yazılımı. Video editleme, gerçek zamanlı 2d ve 3d animasyon, geçiş ve efekt işlemlerini yerine getirebilen bu güçlü program tek seferlik bir 350tl ödenerek alınabiliyor. Sonuç olarak bu fiyat after effects programının ücretine göre epey bir düşük olduğundan ödemeye değer diyorum.

Apple resmi sitesinden ürünün linkini de şuraya paylaşalım buyurun, apple motion. Apple kalitesi ile video dizayn ve animasyon yapmak için gözünüz kapalı yükleyin derim.

5. Cavalry

After Effects’e alternatif olabilecek motion design yani grafik hareketlendirme prodüksiyon programı Cavalry ile devam ediyoruz. Cavalry ile After Effects programında yaptığınız pek çok şeyi yapabiliyorsunuz ancak Cavalry yoğunlukla 2d animasyon üzerine dizayn edilmiş. Eğer alanınız 2d animasyon ise Cavalry sizin için doğru bir tercih olacaktır. Animasyonculara duyurulur diyelim ve programı nasıl edineceğinizden bahsedelim.

Cavalry programını resmi scenegroup adresinden indirebilirsiniz. Program ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki adet sürüme sahip. İlk olarak ücretsiz versiyonunu indirip şöyle bir deneme yapın derim. Ama ileride o sürümde eksik olan özellikleri açmak için ücret ödeyerek profesyonel sürümünü satın almanız gerekebilir.

4. Toon Boom

ToonBoom animasyon şirketi bizim gibi grafik sanatçıları için Storyboard pro ve Harmony essentials olmak üzere iki adet yazılımı satışa çıkartmış durumda. Bir de producers isimli programları var ama o stüdyolar için üretildiği için şimdilik ondan bahsetmeyeceğim.

Storyboard adı üstünde story board animasyon çalışmalarına yoğunlaşmış bir program. Bu terimi daha önce duymamış arkadaşlar var ise tekrar açılımını yapalım. Storyboard resimli taslak demek. Burada panelden panele geçişler olur ve baloncuklar ile diyaloglar anlatılabilir. Aslına bakarsanız art arda gelen görsellerin oluşturduğu bir animasyondur. Karakalem tarzı çizimlerde en yüksek verim alınır.

Harmony essentials ise tek panelde bulunan elementlerin hareketlendirilmesine yoğunlaşmıştır. Burada benim seçtiğim versiyon Harmony. Bu programlar ücretli ama satın almadan önce toonboom adresinden iki programında tamamen ücretsiz olan 21 günlük deneme sürümlerini edinebilirsiniz.

3. Hitfilm Express

Hitfilm Express video düzenleme ve montaj işlerinde en iyi yazılımların önde gelenlerinden. Bu programlar profesyonel video düzenlemeleri, ses kaydı ve 2d-3d kompozisyonlar yapabiliyor. 400 üzeri ücretsiz efekt de yazılımın içinde mevcut. Yani anlayacağınız Hitfilm Express, After Effects için harika bir alternatif.

Fxhome adresinden Hitfilm Express programını tamamen ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz. Yazılımın daha güçlü olan versiyonu Hitfilm Pro ise tahmin edebileceğiniz üzere ücretli. Ancak çok büyük projelere girişmiyorsanız bedelsiz sürümünün işinizi fazlasıyla göreceğini düşünüyorum.

2. Maya

Autodesk Maya gelişmiş bir üç boyutlu animasyon, modelleme, simülasyon ve görüntüleme yazılımı. Üç boyut dendiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri olan Maya, sektörün liderlerinden.

Maya programının ülkemiz için oldukça pahalı seviyelerde olduğu bir gerçek. Ancak akademik personel ve öğrencilere daha uygun fiyatlara paket sunduklarını biliyorum. Arzu ederseniz de 30 günlük tamamen ücretsiz deneme sürümünden de yararlanabilirsiniz.

1. Blender

After Effects benzeri programlar sıralamasında bir numarayı açık kaynaklı ve ücretsiz bir program olan blender alıyor. Blender ile video edit, 2d animasyon, 3d animasyon, modelleme ve render gibi pek çok işlemi yapabiliyoruz.

Sıfırdan Blender yazılımına başladığınızda biraz zorlanabilirsiniz. Özellikler eliniz after effects programına alıştıysa. Ancak emin olun After Effects ile yaptığınız her şeyi Blender ile biraz alıştıktan sonra rahatlıkla yapabileceksiniz. Üstelik yıllık ücret ödemeden.

ILLUSTRATOR BENZERİ PROGRAMLAR

Sizler için hazırlamış olduğumuz After Effects benzeri programlar listemizi blender ile kapatıyoruz. Blender resmi sayfasından yazılımı ücretsiz indirebilirsiniz.

Exit mobile version