Photoshop Neden Pahalı?

Photoshop çok pahalı sizce de öyle değil mi? Peki Adobe Photoshop neden bu kadar pahalı?

photoshop çok pahalı

İyi günler araştırmacı tasarımcılar. Bu gün bir kaç adet soruya yanıt aramaya çalıştık. Photoshop neden pahalı? Photoshop çok mu pahalı? Adobe Photoshop fiyatı ne kadar? Biliyorsunuz profesyonel bir tasarımcının onlarca kalem gideri vardır. Bunlar tasarım uygulamaları (Photoshop), ücretli stok görsel hesapları, internet, bilgisayar, vesaire. Bu gider kalemlerinden en büyüğü de kuşkusuz Adobe Photoshop. Peki neden böyle ve biz bu durumda neler yapabiliriz gibi soruları cevaplayalım.

Photoshop neden pahalı sorusunun cevabı kesinlikle kur farkı olacaktır.

10$ karşılığında Photoshop + Lightroom paketini alabiliyorsunuz. Bütün Adobe programlarının içinde bulunduğu paket ise 40$ civarında. Yani ayda 10 lira olsa herkes rahatlıkla satın alabilir. Hatta pek çok kişi ayda 40 lira verip bütün Adobe programlarına erişmeyi tercih eder. Ancak maalesef bu bir itopya. Bir dolar bir liraya denk değil. Dolar bu satırları yazdığım saniyede 8,63tl olmuş durumda. İşte Adobe Photoshop uygulamasının pahalı olma nedeni budur.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Neyse ki Adobe yerel fiyat politikası uygulayarak normal fiyatını 8-9 ile çarparak satmıyor. Onun yerine ayda 50 lira gibi bir ücrete Photoshop paketini satın alabiliyorsunuz. Bu yerel fiyat politikası içerisinde olsa da yine de çok pahalı olarak karşımıza çıkıyor. Ne yapalım yapacak bir şey yok. Mecbur satın alacağız.

Photoshop Çok Pahalı

Photoshop ve diğer Adobe uygulamaları biliyorum çok pahalı. Ama öğrenciyseniz size özel olan Adobe öğrenci indiriminden yararlanabilirsiniz. O da ayda 125 lira karşılığında bütün uygulamalara sahip olma indirimi. Arkadaşlar grafik tasarım okulu okuyorsanız artık bu ücreti de gözden çıkarmak zorundasınız.

Sakın ola Photoshop çok pahalı diye korsan uygulamalara yönelmeyin. Çünkü bu tarz illegal siteler ve dosyalar bilgisayarınıza zarar verebilir. Üstelik kişisel bilgilerinizi ele geçirerek başınıza çok daha büyük dertler açabilirler. O yüzden ne yapın edin mutlaka orijinal bir şekilde lisansını ödeyerek uygulamayı satın alın. Param yok diyorsanız da sizleri alternatif uygulamalara yönlendirebilirim.

PHOTOSHOP BENZERİ PROGRAMLAR

Yukarıda paylaşmış olduğum sayfada ücretli ve ücretsiz Adobe Photoshop alternatiflerini sizler için listeledim. Bu programlarla hiç para ödemeden Photoshop ile yapabileceğiniz pek çok şeyi yapabilirsiniz.


Kıymetli tasarımcılar, para konuşmayı pek sevmem ama bu soru çok sorulduğu için sizlere bu yazıyı derlemeye karar verdim. Umarım bir nebze olsun yararlı olabilmişimdir. Lütfen bu konu hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi yorum olarak bizimle paylaşmaya çekinmeyin. Hepinizi seviyorum, kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın.

Exit mobile version