Photoshop İçin Ücretsiz Fotoğraflar

Adobe Photoshop ile kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz fotoğraflar için kaynak veriyorum. Photoshop için ücretsiz fotoğraflar ve stok fotoğraf siteleri.

photoshop için ücretsiz fotoğraflar

Adobe Photoshop kullanmak, içerik üretmek ve çalışmak isteyenlerin en büyük sorunu ücretsiz fotoğraf bulmak. Biliyorsunuz 2021 – 2022 yılları itibariyle telif hakları hiç olmadığı kadar önem kazandı. Öyle kafamıza göre google görsellerden bulduğumuz fotoğrafları alıp kullanamıyoruz. Ya Shutterstock ve Freepik gibi ücretli stok fotoğraf satan sitelerden hesap satın alacağız. Ya da Photoshop için ücretsiz fotoğraflar bulabileceğimiz yerlere bakacağız. Ben bu gün, bu konuda sizlere ücretsiz stok fotoğraflar nereden bulunur sorusunun cevabını vereceğim. Böylece siz de hiç bir ücret ödemeden Photoshop çalışmalarınızı güzel fotoğraflarla yapabileceksiniz.

PHOTOSHOP NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Sizler için en kaliteli ücretsiz stok fotoğraf sitelerini bu sayfada listeledim. Ancak aklınızda bulunsun bazıları ücretsiz kullandığınız görsellerde kaynak belirmenizi istiyor. Bazıları da tamamen istediğiniz şekilde kullanmanıza izin veriyor. Ben aşağıdakilerden pek çoğunu ve ek olarak ücretli stok fotoğraf sitelerini kullandım. Ücretsiz olanlardan en iyilerini de sizler için derlemeyi kendime bir borç bildim.

Photoshop için ücretsiz fotoğraflar bulabileceğiniz siteler:

1. Pixabay

Pixabay ücretsiz stok fotoğraf sitelerinin bir nevi babasıdır. 2010 yılında açılan bu site an itibariyle 2.3 milyon ücretsiz görsele ev sahipliği yapıyor. Buradan indirdiğiniz görsellere hiç bir ücret ödemediğiniz gibi kaynak belirtme zorunluluğunuz da yok. Bütün bu özellikleri sayesinde bir numaraya oturan Pixabay, Photoshop için ücretsiz fotoğraflar arayanların bir numaralı tercihi olmalı.

Ek bilgi olarak Pixabay sitesinde yalnızca ücretsiz stok görsel değil, illüstrasyon, vektör, video ve müziklerde bulunmakta. Yani Pixabay, bütçesi kısıtlı olan online içerik üreticilerinin bir nevi altın madeni.

2. Pexels

Pexels de Pixabay ile birebir aynı lisans yapısına sahip. Kısaca Pexels üzerinden indirmiş olduğunuz görsellerin hepsi ücretsizdir ve kaynak belirtme zorunluluğu yoktur. Bu sitenin ikinci sırada olmasının tek sebebi ise Pixabay kadar eski olmaması. Haliyle daha az sayıda görsele sahip olan Pexels ikinci sıraya yerleşti. Tabi siz benim daha az dediğime bakmayın. Pexels sitesinde yüz binlerce hatta 1 milyon sayısının üzerinde ücretsiz fotoğraf ve video bulunmaktadır.

2014 yılında açılan bu siteyi diğer ücretsiz stok fotoğraf siteleriyle birlikte kullanmanızı öneririm. Böylelikle elinizin altında on milyonlarca ücretsiz görsele sahip kütüphaneler hazır durumda olur.

3. Unsplash

Tamamen ücretsiz fotoğraflar bulunduran bir başka site daha. Üstelik yine yukarıdaki sitelerde olduğu gibi kaynak belirtme zorunluluğu yok! Yalnızca fotoğraflara odaklanmış bu siteden alacağınız içeriklerle harika Photoshop çalışmaları yapabilirsiniz.

Üye olmayı gerektirmeyen bu tarz ücretsiz fotoğraf sitelerini fazlasıyla seviyorum. Hiç vakit kaybı yaşatmıyorlar. Tabi üye olarak önceden indirdiklerinizi görüntüleme ve katalog yapma şansına da sahip oluyorsunuz. Tamamen opsiyonel.

4. Freepik

İçerisindeki görsellerin yarısı ücretli, diğer yarısı ise tamamen ücretsiz olan Freepik ile listemize devam edelim. Freepik normalde ücretli bir site. Ancak görsellerinin çoğunu ücretsiz indirip kullanabiliyorsunuz. Yalnız bunun ufak bir eksi yönü var. Freepik sizden ücretsiz olarak indirdiğiniz görselleri kullanırken kaynak belirtmenizi istiyor.

Örneğin bir Youtube videosunda veya web sitenizde Freepik görselli kullandığınızı varsayın. O görselin veya videonun altında bu görsel Freepik üzerinden alınmıştır diye kaynak belirtmek zorundasınız. Bence bir sürü görsele ücretsiz ulaşmanın karşılığında kaynak belirtmek çok da kötü bir şey değil. Belli mi olur fotoğraflardan çok memnun kalırsanız belki bir gün ücretli Freepik üyeliği alırsınız ve bundan sonra kaynak belirtmenize gerek kalmaz.

5. Freeimages

Freeimages adı üstünde ücretsiz görseller anlamına gelen harika bir sitedir. İçerisinde 300.000 sayısını aşkın telifsiz stok görsel bulundurduğu için oldukça etkili bir Photoshop yardımcısıdır.

Yine her zamanki gibi bu siteden indirdiğiniz görselleri internette kullanırken kaynak belirtmeniz gerekmez. Tamamen açık lisanslı görseller bulunduran freeimages 5. sırada yerini aldı.

6. Stocksnap

CC0 yani herkese serbest lisansına sahip görsellerin bulunduğu Stocksnap sitesinden Photoshop için ücretsiz fotoğraflar edinebilirsiniz. Hali hazırda CC0 demek, ücretsiz ve kaynak zorunluluğu bulunmayan demek. Yüksek çözünürlüklü ücretsiz stok fotoğraflar arıyorsanız bu siteye bir göz atın dostlar.

7. Picjumbo

Çok eğlenceli bir ücretsiz fotoğraf sitesi daha. İçimden ya ya ye coco jambo demek geliyor ama ne kadar yaşlı olduğum belli olacak diye bu konuyu kapatıyorum.

İçerisinden pek çok free Photoshop görseli indirebileceğiniz bu sitenin bir de premium alımı mevcut. Ücretsiz fotoğrafların yanı sıra gizli olan ve yalnızca premium kullanıcılara gözüken yüzbinlerce görselin de bulunduğu bu siteyi de aklınızın bir köşesine iliştirin.

8. Kaboompics

Photoshop için ücretsiz stok fotoğraflar sıralamamızın 8. sırasında Kaboompics var.

Son iki tane daha kaldı ondan sonra da kapanışı yaparız artık.

9. Burst

Shopify uygulamasını bilenler bilir ama bilmeyenler için kısaca bir kez daha özet geçelim. Online olarak hizmet vermek ve satış yapmak isteyen bir ticari işletmenin ödeme alabilmek için aracı olarak anlaştığı Shopify isimli bir uygulama var. Bu uygulama sayesinde satış yapan internet siteleri kredi kartı ile ödeme alabiliyorlar.

Peki bunun konumuzla ne alakası var diyeceksiniz. Ama demeyin şimdi açıklıyorum. Burst dediğimiz bu site Shopify tarafından üretilmiş ve bu bahsettiğim internet sitelerine yararlı olabilmek açısından stok fotoğraf paylaşan bir sitedir. Ayrıca bu siteyi Shopify ile ortaklığı olmayan insanlar da tamamen ücretsiz bir şekilde kullanabiliyor. Ne güzel değil mi? Harika bir ücretsiz görsel sitesi herkese açık bir şekilde sunulmuş.

10. Canva

Kapanışı da meşhur Canva ile yapalım. Canva aslında bir post, sunum, vektör, tumbnail, vs hazırlama sitesi. Elinizin altına bir sürü araç veriyor ve Photoshop gibi programlar kullanmadan tasarım yapmanızı sağlıyor. Tabi bu tasarımlarda kullanabileceğiniz ücretsiz fotoğrafları da sizlere sunmaktan çekinmiyor.

Yakın zamanda Canva, başlıktaki linkde paylaştığım yalnızca ücretsiz fotoğraf indirme bölümünü açık olarak halka sundu. Buradan dilediğiniz görseli aratıp cebinizden hiç bir şey çıkarmadan indirip kullanabiliyorsunuz.


Evet dostlar, Photoshop çalışmalarınızda gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ücretsiz görsellerin kaynaklarını sizlerle paylaştım. Şimdi sıra sizde, aşağıdan yorum yapmayı ve bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi unutmayın.

PHOTOSHOP PARA KAZANMA

En kısa zamanda tekrar görüşelim olur mu? Buluşma vaktimiz tekrar gelene kadar kendinize çok iyi bakın, iyi çalışmalar dilerim.

Exit mobile version