Photoshop Nereden Öğrenebilirim?

Adobe Photoshop nereden öğrenebilirim sorusunu cevapladık. İşte Photoshop öğrenebileceğiniz yerler.

photoshop nereden öğrenebilirim

Adobe Photoshop nereden öğrenilir? Photoshop nereden öğrenebilirim? Merhabalar ve hoş geldiniz yüksek potansiyelli tasarımcılar! Sizlere bu sayfada Photoshop programının inceliklerini, kullanımını ve püf noktalarını nerelerden öğrenebileceğinizi anlatacağım.

PHOTOSHOP PARA KAZANMA

Fotoğraf düzenlemeni denilince herkesin aklına ilk gelen program Photoshop. Bu kadar popüler ve gelişmiş bir programın da öğrenme seçenekleri fazlasıyla mevcut. Yani elinin altında internet olup da Photoshop öğrenmek isteyen bir kişinin sırtı yere gelmez. Ben sizler için en etkili 5 Photoshop öğrenme yöntemini derledim ve aşağıda sıraladım. Buyurun, seçin, beğenin ve aklınıza yatan yöntem ile hızlı ve ücretsiz bir şekilde Photoshop öğrenin.

Photoshop nereden öğrenilir:

1. Adobe Ders

En başa bu rehberin bulunduğu Adobe ders sitesini eklemesem olmazdı. Adobe ders sayfalarında neredeyse bütün Adobe programlarının derslerini, rehberlerini ve sorun çözümlerini bulabilirsiniz. Tabi aklınızda bulunsun, en çok ilgilendiğimiz Adobe programlarının başında Photoshop geliyor. Photoshop ile ilgili pek çok şeyi sitemizde bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Photoshop kategorisi içine girmek ya da site içi arama özelliğini kullanmak. Sizlere daha önce bilmediğiniz pek çok Photoshop özelliğini anlatmak için buradayız.

PHOTOSHOP PLUGİN YÜKLEMEPHOTOSHOP KUMLANMA AZALTMAPHOTOSHOP KISAYOLLARIPHOTOSHOP KISAYOL DEĞİŞTİRMEPHOTOSHOP BULANIKLIK NETLEŞTİRME

2. Youtube

Youtube artık günümüzde öyle bir hale geldi ki neredeyse ihtiyacımız olan her şeyi bulabiliyoruz. Milyarlarca video arasında aklınıza gelebilecek her konunun açıklaması, dersi ve çözümü bulunabiliyor. Yani bunların arasında sayısız Photoshop dersi olduğunu bilmenizi istiyorum. Photoshop nereden öğrenebilirim diyen bir kişinin ücretsiz olarak yararlanabileceği en büyük kaynaklardan birisi de Youtube.

Videolu anlatımları seviyorsanız Youtube ile Udemy tam size göre. Ancak hocanızı doğru seçtiğinizden emin olun. Aksi taktirde kötü bir hoca ile yanlış bilgiler öğrenebilir, hatta bildiklerinizi bile unutabilirsiniz. Bunu anlamanın en iyi yolu dersin ilk dakikalarını dikkatle dinlemek, video beğenilerini görüntülemek ve yorumlara bakmak. Ardından kafanızda bir puanlama oluşacaktır.

3. Udemy

Udemy dediğimiz site ücretli ve ücretsiz online video kurslarını sunan bir platformdur. Bana göre online olarak ders öğrenmek isteyenler ilk tercihi olmalıdır. Çünkü bu platformda yalnızca en profesyonel ders anlatımları barınabiliyor. Youtube platformunda ise canı isteyen istediği dersi ekleyebilir. Yani profesyonellik ve kurumsallık arayanlar, daha elit bir ders platformu olan Udemy ile çalışmalılar.

Burada ücretler ise dersten derse değişiyor. Ucuz ve pahalı Photoshop dersleri bulunmakta. Ayrıca sıkı bir takipçi olursanız her hafta verilen ücretsiz dersler arasında mutlaka bir adet de Photoshop çalışması bulabilirsiniz.

4. Grafik Tasarım Kursları

Grafik tasarım ve Photoshop kurslarının yukarıda bahsettiğim Udemy ve Youtube gibi platformlardan tek farkı canlı olmaları. Yani canlı bir şekilde Photoshop öğrenmek ve interaktif olarak soru cevap yapabilmek istiyorsanız kurslara yönelmelisiniz. Bu kurslar fiziksel bir ders ortamında veya online discord yöntemi ile veriliyor olabilirler. Biliyorum kurslara katılmak yukarıdaki seçeneklerden biraz daha pahalı. Ancak yaşayacağınız eş zamanlı öğrenme ve yapacağınız networking, bu meslekteki kariyerinize çok olumlu etki edecektir. Alacağınız sertifika da cabası.

5. Grafik Tasarım Üniversiteleri

En meşakkatli ve uzun süreli maddeyi en sona bıraktım. Eğer yaşınız genç ve grafik tasarım hayaliniz ise mutlaka bu bölüme sahip bir üniversiteye katılın derim. Orada Photoshop da dahil bir sürü dijital sanat aracını öğreneceksiniz. Yanında gelecek olan arkadaşlıklar, dostluklar ve sektörde yapacağınız çevre de cabası.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Yaşı geçkin ve vakti olmayanlar lütfen fazla üzülmeyin. Mektepli grafik tasarımcılar kadar alaylı grafik tasarımcılar da sektörde büyük işlerde görev alabiliyorlar. Mühim olan işinize olan bağlılığınız, verdiğiniz emek ve vizyonunuz. Gerisi çok da önemli değil.


Değerli adobe ders okurları, bu gün sizler için Photoshop nereden öğrenebilirim sorusunu cevapladık. En başta adobe ders, ardından da Youtube, Udemy, kurs ve üniversite gibi mecralardan Photoshop öğrenebilirsiniz. Şimdiden sizlere bu yol ve macerada başarılar diliyorum.

PHOTOSHOP BENZERİ PROGRAMLAR

Kıymetli vaktinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Bir başka ders, konu, rehber ve çözüm yazısında görüşmek dileğiyle. Çalışmalara devam, kendinize iyi bakın ve hoşça kalın.

Exit mobile version