Photoshop Transparan ve Şeffaf Kaydetme

Şeffaf ve transparan arka plana sahip görselleri Adobe Photoshop ile kaydetme rehberimiz. Artık siz de arka plansız görsellerin çıktısını alabilirsiniz.

photoshop şeffaf

Adobe Photoshop ile transparan arka plana sahip fotoğraflar mı kaydetmek istiyorsunuz? Photoshop uzun yıllardır sektörün en gelişmiş foto manipülasyon programı olma özelliğini taşıyor. Elbette içerisinde transparan arka plana sahip görsel kaydetme özelliği de var. Tabi yeni başlayanlar için bu işlem biraz zorlayıcı olabilir. Merak etmeyin, ben bu serüvende sizlere en iyi şekilde rehberlik edeceğim.

PHOTOSHOP CAMERA RAW EKLENTİSİ

Transparan ve şeffaf olarak hazırladığınız görsellerin çıktısı beyaz bir arka plana sahipse orada ufak bir yanlış var demektir. Bu yanlışın en büyük sebebi de JPG ve JPEG uzantılı kayıttır. Maalesef bu uzantılar şeffaf arka planı desteklemiyorlar. O yüzden fotoğraflarınız uygun bir uzantıyla kaydetmeniz gerekiyor.

Photoshop Transparan Kaydetme

Çayınızı ve kahvenizi hazırlayın, çünkü aradığınız çözüm bu satırlarda gizli. Photoshop bir resmi transparan kaydetme rehberimize başlayalım.

Biliyorsunuz ki Photoshop programlarında Türkçede katman, İngilizcede layer isimli bir panel var. Buranın en altında kilitli bir background veya arka plan katmanı bulunuyor olabilir. Hemen bu katmanın kilidini kaldırın ve seçtikten sonra delete tuşuna basarak bu katmanı silin. Ondan sonra Photoshop çalışma alanınızda bir arka plan kalmayacak ve beyaz – gri şemalı bir ızgara görüntüsü belirecek. Eğer durum böyleyse Photoshop şeffaf kaydetme işlemine hazırız demektir.

Yukarıdaki adımları uyguladığınızı varsayıyorum. Photoshop transparan kaydetme işlemi PNG uzantısı ile yapılır. Photoshop üzerinden PNG olarak kaydedeceğiniz görseller şeffaf ve transparan bir arka plana sahip olacaklardır. Yani aslında mevzu bu kadar basitti. Tek yapmanız gereken PNG kaydetmek ama her zaman PNG uzantısı ile çalışmanızı önermiyorum. Her ne kadar şeffaf kullanıma izin veren bir uzantı olsa da dosya boyutları çok büyük. Photoshop webp uzantısı ise daha düşük boyutlarla şeffaf arka planlı görsel kaydetmenize izin vermektedir. Şimdiden iyi çalışmalar dilerim.


Eğer bir nebze yararlı olabildiysem ne mutlu bana. Bu yazı hoşunuza gittiyse web sitemizi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi ve aşağıdan yorum atmayı unutmayın. Gerçekten çok memnun kalırım.

PHOTOSHOP LAYER BİRLEŞTİRME

Şimdilik bir başka dersimizin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Photoshop ile ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz Photoshop dersleri kategorimize bakabilirsiniz. Ayrıca sitemizde bulunan arama çubuğu da bir hayli işinize yarayacaktır. Şimdilik sizlere veda ediyorum, hoşça kalın azimli grafik tasarımcılar.

Exit mobile version