Photoshop Layer Birleştirme

Adobe Photoshop layer birleştirme rehberi. Photoshop ile birden fazla layer yani katmanı tek layer yapma. Biz buna katman birleştirme diyoruz.

photoshop katman birleştirme

Adobe Photoshop püf noktaları ve ip uçlarında bu günün konusu layer birleştirme. Eğer Photoshop programını Türkçe kullanıyorsanız da bu konuyu katman birleştirme olarak ele alabilirsiniz. Sonuç aynı yere çıkıyor.

PHOTOSHOP PLUGİN YÜKLEME

Peki layer ve katman birleştirmenin faydaları nelerdir? Bir daha değiştirmeyeceğimiz görselleri birleştirerek katmanlar sekmesinde temizlik yapmış oluruz. Bu da dikkat dağınıklıklarını ortadan kaldırarak düzenli bir çalışma ortamı sunar. Tabi birbiri ile olan ölçeğini bozmak istemediğiniz katmanları da birleştirmek isteyebilirsiniz. Yani her çalışmada gerek olmasa da çoğunlukla katman ve layer birleştirme yararlı bir uygulamadır.

Kısa tanımımızı yaptığımıza göre artık sorunuzu cevaplayabiliriz. İşte Photoshop katman birleştirme yöntemi:

Photoshop Tek Layer Yapma

Hazırsanız sonuca ulaşalım. Photoshop tek layer yapma için sağ alt panelden layer / katman sekmesin açın. Birleştirmek istediğiniz katmanları ctrl tuşuna basarak sırayla seçin. Ancak bu katmanların kilitli olmadığına emin olmalısınız çünkü kilitli katmanlar birleştirilemez. Son olarak seçtiğiniz katmanları Photoshop tek layer yapma: sağ tık > katmanları birleştir veya sağ tık > merge layers yapmanız yeterli. İşte Photoshop tek layer yapma işlemi bu kadar basitti dostlar, umarım size faydalı olabilmişizdir. Artık Photoshop layer birleştirme yolunu öğrendiniz ama aşağı kısmı da okumadan geçmeyin derim.

PHOTOSHOP İLE PARA KAZANMA YOLLARI


Adobe Photoshop ile katman birleştirme yöntemini elimden geldiğince kısa bir şekilde anlattım. Haliyle bu konuyu daha fazla uzatmanın bir manası kalmadı. Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Diğer bilgiler, dersler, rehberler, ipuçları ve püf noktaları için Photoshop dersleri kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi ve aşağıda bulunan form aracılığıyla değerli yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Şimdilik yollarımız burada ayrılıyor, en kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle.

Exit mobile version