Photoshop İle Para Kazanma Yolları

Adobe Photoshop ile para kazanma yöntemleri.

photoshop ile para kazanma yöntemleri

Photoshop ile para kazanabileceğiniz yüzlerce yol var. Aşağıda Photoshop ile freelancer para kazanma yolları hakkında bir sıralama yaptım. Bu işlemleri öğrenerek freelancer olarak hızlıca para kazanmaya başlayabilirsiniz.

PHOTOSHOP KISAYOLLARI

Tabi freelancer çalışmak dışında da Photoshop ile para kazanabilir. Bir ajansta işe başlayabilirsiniz, hatta kendi ajansınızı kurabilirsiniz. Yine Photoshop ile özgün çizimler üreterek bunları stok fotoğraf sitelerinde satabileceğinizi de hatırlatmak isterim. Belki de öğrendiklerinizi başkalarına öğreterek ders yoluyla Photoshop ile para kazanmayı tercih ediyorsunuzdur. O halde de hemen bir Youtube veya Udemy hesabı açarak çalışmalara başlayın derim.

Ana konumuza dönelim ve hemen merakınızı giderelim. Freelancer olarak Photoshop ile para kazanma yolları:

1. Dekupe (Arka Plan Silme)

Herhangi bir freelancer sitesinde ücretli bir şekilde müşterileriniz için dekupe yapabilirsiniz. Photoshop ile para kazanmaya başlamanın ilk adımı ve en kolay işi dekupe yapmaktır. Peki dekupe nedir? Fotoğraftaki bir objenin kırpılarak arka plandan ayrılması işlemine dekupe denir.

Yayın olarak arka plan silme olarak da bilinen dekupe işlemini düşük bir ücret karşılığında müşterilerinize yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler bir adet freelancer site hesabı, Photoshop ve dekupe bilgisi. Şimdiden iyi çalışmalar.

2. Vesikalık ve Normal Fotoğraf Düzenleme

Bir fotoğrafçının mutlaka bilmesi gereken elementlerin başında vesikalık ve fotoğraf düzenleme gelir. Kimlik veya özel günler ile ilgili fotoğraflara gereken ilk düzenlemeyi yine fotoğrafçılar yapar. Bu düzenlemeler akne, sivilce, leke, ışık ve gölge düzeltme üzerine olabilir.

Bu tarz portre, vesikalık ve fotoğraf düzenleme çalışmalarının da en büyük aracı tahmin edebileceğiniz üzere Adobe Photoshop.

3. Siyah Beyaz Yapma veya Renklendirme

Eski aile yadigarı siyah beyaz fotoğraflarını renklendirmek isteyen müşterileriniz olabilir. Tabi bu hizmeti farklı çalışmaları için isteyen içerik üreticileri de zaman zaman talep edebiliyor. Photoshop ile fotoğrafları siyah beyaz yapma ya da siyah beyaz fotoğrafı renklendirme işlemi aslında fazlasıyla basit. Photoshop siyah beyaz rehberimizde detayları öğrenebilirsiniz.

Çok basit olduğu için bu işi portföyünüze ekleyin derim. Çok yorulmadan üç beş kağıt para kazandırabilecek bir başka Photoshop yöntemini de böylece geçmiş olduk.

4. Youtube Thumbnail – Küçük Resim Yapımı

Biliyorsunuz 2021 / 2022 sezonu itibariyle neredeyse herkes Youtuber oldu. Youtube çok büyük bir kesime hitap ediyor ve pasta çok büyük. Her gün yüzbinlerce video yükleniyor ve bu videolar milyonlarca izleniyor. Bu pazarda Photoshop uzmanları için de güzel bir pay mevcut. O da Youtube videolarının kapak fotoğrafları yani thumbnail / küçük resimler.

Her gün video yükleyen ancak videolarının küçük resimlerini düzenleyecek vakti veya uzmanlığı olmayan bir sürü Youtuber var. Bu kişiler kazandıkları paraların bir kısmını tasarımcılarına vermeye hiç çekinmiyorlar. Tasarımcıları da thumbnail, logo, banner, icon, abone ol animasyonu, filigran ve kanal sayfası gibi pek çok işi yapmaktalar. Siz de Photoshop uzmanlığınızı bu şekilde paraya dönüştürebilirsiniz. Mühim olan müşterilere erişebilmek.

5. Logo Tasarımı

Logo tasarımı ve Adobe denilince akla ilk olarak Illustrator programı gelir. Ancak Photoshop kullanım alanları arasında da logo tasarımı gayet de mevcut. Ben logo tasarımı yaparken zaman zaman Illustrator, zaman zaman da Photoshop kullanıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim, elim Photoshop programına alıştığı için Photoshop ile daha kaliteli logo çalışmaları yapıyorum. Ayrıca yeni nesil internet logolarını da kolaylıkla yapabilirsiniz. Photoshop web 2.0 logo sayfamıza bir ara bakın derim.

Logo tasarımı yaparken daha geniş bir çalışma alanı kullanmak için Photoshop tam ekran dersimizi inceleyin. Çünkü tam ve büyük bir ekranda yapılan çalışmalar size daha geniş bir vizyon katacaktır.

6. Kurumsal Kartvizit Tasarımı

Hayalindeki kurumsal kartvizite sahip olmak isteyenlerin yapmaları gereken tek şey kalifiye bir tasarımcı ile anlaşmak. O kalifiye tasarımcı da haliyle biz oluyoruz. Adobe Photoshop ile para kazanma yöntemlerinden bir diğeri, ücreti mukabilinde kartvizit tasarımı yapmaktır. Kurumsal kimlik ve kartvizit çalışmaları yaparken Photoshop, InDesign ve Illustrator gibi programların hepsinden yararlanabilirsiniz.

7. Davetiye Tasarımı

Davetiye tasarımı ile 7. sıradan, hiç hız kesmeden devam ediyoruz. Özel günler hepimizin malumu, insanın hayatında çok az sayıda yaşanan mutluluklardır. Bu mutluluğu paylaşmak isteyen insanlarda sevdiklerine birer davetiye gönderirler. Bu davetiye kültürü 2021 – 2022 yıllarında dahi hız kesmeden devam ediyor. O yüzden davetiye tasarımı çalışmalarını da mühimmatlarınıza eklemelisiniz.

Ayrıca unutmayın, özel günleri için insanlar büyük paraları gözden çıkarabilirler. O yüzden güzel fiyatlar karşılığında profesyonel davetiye tasarımı yapmak için Photoshop programını iyice öğrenin.

8. Menü Tasarımı

Türkiye 10 adım başı restoran bulunduran gastronomi cenneti bir ülke. Bu kadar restoranın bulunduğu bir yerde menü tasarım çalışmaları da oldukça değer kazanıyor. Üstelik bu menülerin her yıl hatta daha kısa sürelerde yenilendiğini hatırlatmak isterim. Photoshop ile para kazanma yöntemleri arasında menü tasarımını 8. sıraya koymuş bulunduk.

Eğer müşteriniz aksini belirtmedi ise tasarımlarınızı teslim ederken PDF uzantısıyla kaydetmenizi öneririm. Photoshop PDF kaydetme rehberimize göz atabilirsiniz.

9. Mock-up Tasarım

Mockup dediğimiz şey, bir ürünün hazırlandığında nasıl görüneceğini ön izlemek için hazırlanmış dijital tasarımıdır. Dijital ortamda üç boyutlu tabelalar, şişeler, ürünler, duvarlar, kutular, v.b. hazırlanır. Ardından yapılan görsel tasarımlar bu üç boyutlu objelerin üzerine giydirilir. Eğer ürün dijital ortamda görsel anlamda iyiyse, fiziksel ortamda üretimine başlanır. İşte Mock-up tam olarak budur.

Sizden çıkaracağı ürünü önceden görmek veya reklamını yapmak için mock up tasarımı isteyen müşterileriniz olabilir. Bu işi yapabilmek için Envato veya Freepik gibi sitelerden bir sürü mock-up dosyasını indirip hazır bulundurmalısınız. Tabi Adobe dimension ile bizzat kendi mock-up tasarımlarınızı da üretebilirsiniz. Yalnız bu iş uzmanlık gerektiriyor, şimdiden mücadeleye hazırlanın.

10. UI / UX Tasarımı

UI design kullanıcı ara yüzü, UX design ile kullanıcı tecrübesi anlamına gelir. Bu tasarım çeşidi genelde mobil uygulamalar ve web siteleri için hazırlanır.

Web sitesinin veya mobil uygulamasının açılış sayfası için tasarım isteyen kişilere Photoshop ile yardımcı olabilirsiniz. Üstelik UI ve UX tasarımları uzmanlık gerektirdiği için bunların ücreti epey güzeldir. Photoshop ile para kazanma yollarımız 10 numara ile kapanışı yapmış bulunmakta. Hayırlı olsun, lütfen bir dakikanızı ayırıp alt kısmı da okuyun.


Evet değerli okurlar, bir Adobe Photoshop ders konusunu daha sonlandırmış bulunmaktayız. Hepinize iyi çalışmalar ve bol kazançlar dilerim.

PHOTOSHOP IZGARA

Ben üzerime düşeni yaptım, şimdi sıra sizde. Bu siteyi yer imlerinize eklemeyi, discord kanalımıza katılmayı ve aşağıdan yorum bırakmayı unutmayın. En kısa sürede tekrar görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

Exit mobile version