Photoshop PDF Kaydetme

Adobe Photoshop ile PDF kaydetme rehberi. Artık siz de Photoshop kullanarak PSD uzantısını PSD olarak kayıt edebileceksiniz.

photoshop pdf kaydetme

Photoshop uygulamasında nasıl PDF kaydedilir? Merhaba genç tasarımcılar, bu gün Photoshop ile PDF kaydetme konusunun üzerinde duracağız. Photoshop’ta pdf kaydetme sorunu hepimizin malumu. Bunun en büyük sebebi Photoshop içerisinde çıktı alırken PDF seçeneği yok. Ama merak etmeyin, farklı bir yöntem ile kolayca Photoshop PSD dosyamızı PDF olarak kaydedebiliyoruz. Konuya geçmeden önce diğer Photoshop ders konuları için kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

PHOTOSHOP KISAYOL DEĞİŞTİRME

PDF aslında Photoshop çalışmaları için pek de geçerli bir uzantı değil. Ancak müşteriniz sizden sunumu PDF olarak istiyorsa yapacak pek de bir şey yok. Tabi bu talebi yapan kişi öğretmeniniz de olabilir. Neyse, geçelim Photoshop PSD to PDF yani PDF kaydetme konusuna.

Photoshop PSD PDF

Dediğim gibi export yani çıktı al dediğimiz zaman ayarlarda PDF seçeneği gözükmüyor. Haliyle .PDF uzantısı ile kaydedemiyoruz. Ancak bunun çok basit bir başka yöntemi mevcut. Photoshop PDF kaydetme:

PDF çıktısı almak için Photoshop çalışmanızı tamamlayıp farklı kaydet demeniz yeterli. Eğer programı İngilizce kullanıyorsanız file > save as yolunu takip etmeniz gerekecek. Farklı kaydet dediğimiz zaman karşımıza dosya adı ve dosya uzantısı olmak üzere iki adet seçenek çıkacak. PDF olarak kayıt etmek için kayıt türü başlığı altında Photoshop PDF (.PDF, .PDP) seçeneğini seçin. Ardından yukarıya dosya adını girin ve kaydedin. Tabi önce dosya adını girdiğiniz yerde uzantının .PDF olduğundan emin olmanızı istiyorum. Hepsi bu kadardı, şimdi istediğiniz PDF Photoshop çıktısını elde ettiniz. Bu PDF uzantısını rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Böylece Photoshop uygulamasına sahip olmayan kişiler de sizin çalışmalarınızı görüntüleyebilir. Ek olarak PDF uzantısı yazıcıdan çıktı almak için oldukça uygundur. Bu da aklınızın bir köşesinde bulunsun.


Artık Photoshop ile PDF uzantısında dosya kaydetmeyi öğrendiğinize göre bu dersi burada sonlandırabiliriz. Değerli vaktinizi ayırdığınız ve buraları okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Aklınızda takılan soruları ve eklemek istediklerinizi yorum kısmından iletebilirsiniz. Ayrıca bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklerseniz çok memnun olurum.

PHOTOSHOP WEBP KAYDETME

Şimdilik yollarımız ayrılıyor. Tekrar görüşeceğimiz günü iple çekiyorum. Kendinize çok iyi bakın değerli dostlar, iyi çalışmalar dilerim.

Exit mobile version