Photoshop Kısayolları Nereden Değiştirilir?

Adobe Photoshop kısayolları nereden değiştirilir? Adobe Photoshop kullanırken kısa yol tuşları değiştirme. Gelin hep birlikte kısayol tuşlarını Photoshop ayarlarından değiştirelim.

photoshop kısayol değiştirme

Adobe Photoshop kısayolları nereden değiştirilir? Photoshop kısayol tuşlarını değiştirme rehberimize hoş geldiniz azimli tasarımcılar! Kısayol veya kısa yol tuşları, profesyonel tasarımcıların bir numaralı araçlarıdırlar. After Effects, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro ve benzeri bütün Adobe uygulamalarında sayısız kısa yol tuşu bulunur. Bu Photoshop kısayol yani shortcut tuşlarını değiştirmenin yolu ise çok basit.

PHOTOSHOP GÖRSEL NETLEŞTİRME

Pratik yaparak başlamaya ne dersiniz? Photoshop kısayol değiştirme için kullanabileceğiniz alt + shift + ctrl + k kısayol tuş kombinasyonunu deneyin. Bu tuşlara aynı anda bastığınızda kısayol ayarları açılacaktır. Buradan istediğiniz şekilde bütün kısayol tuşlarını görebilir ve değiştirebilirsiniz. Bu yukarıda bahsettiğim kısayol kombinasyonu çalışmadı mı? Farklı bir Photoshop versiyonu kullanıyorsanız veya bu tuş kombinasyonunu değiştirdiyseniz sizlere genel yolu anlatayım.

Tek yapmanız gereken Photoshop uygulamasını açıp sol üstte bulunan düzenle butonuna basmak. Altında açılan pencerede klavye kısayolları yani İngilizce kullanıyorsanız keyboard shortcuts yazısını göreceksiniz. Ona tıklayın ve Photoshop kısayol düzenleme sayfası karşınıza gelsin.

Photoshop Kısayolları Değiştirme

Adobe Photoshop kısayol değiştirme işlemine başlamak için önce kısayollar ekranını açmanız gerekiyor. O ekranı nasıl açacağınızı bir üst paragrafta anlattım. Eğer o ekranı açtıysanız önümüzdeki seçenekleri şöyle hep birlikte bakabiliriz.

Burada uygulama içi menüler, araçlar, panel menüleri ve çalışma alanı ile ilgili bütün kısayolları görebiliyoruz. Üstelik istediğimiz şekilde değiştirebiliyoruz. Burada mühim olan bizim için en kullanışlı kısayol tuşlarını ayarlamak. Ancak bunu yaparken birden fazla araca aynı kısa yol butonunu ayarlamamak. Aksi taktirde çakışmalar gerçekleşir ve eski kısa yol ayarınızı kaybedersiniz. Ben buradan kendime en uygun kısayol tuşlarını ayarladım. Artık çok daha kolay ve hızlı bir şekilde Photoshop kullanabiliyorum. Sizlere de bu kolaylığı mutlaka öneririm.

Bir de şunu düşünelim. Diyelim ki kısa yol ayarlarını çok fazla kurcaladınız. Her şey birbirine karıştı, ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Hiç merak etmeyin. Aynı kısa yol ayarları sayfasında Set yazısını görün. Onun yanında bulunan indirilebilir pencerede Photoshop Defaults ayarını seçmeniz yeterli. Türkçesi sanırım varsayılan ayarlar olacak. İşte bu ayarı yapmanız Photoshop tuşlarını fabrika ayarlarına geri döndürür. Her şey eskisi gibi olur ve hiç bir şeyi bozmuş olmazsınız. Yani yavaş yavaş kurcalayın ve size en uygun kısa yol ayarlarını uygulayın. Bozarsanız da nasılsa hepsini eski haline getirme şansınız var.


Adobe Photoshop kısa yol değiştirme rehberimiz burada sonlanıyor. Bu gün Photoshop kısa yol tuşları nereden değiştirilir sorusunu cevapladık. Eğer aklınızda başka sorular varsa mutlaka sorun. Ben de elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Kendinize çok iyi bakın. Çalışmaya devam, çünkü başarıya giden yol çalışmaktan, azimden ve inançtan geçer.

Exit mobile version