Photoshop Web 2.0 Logo

Web 2.0 logo nedir? Photoshop Web 2.0 logo yapımı ve tasarımları.

photoshop web 2.0 logo

Web 2.0 logo nedir? Photoshop ile Web 2.0 logo nasıl yapılır? Merhaba kıymetli okurlarımız. Bu gün sizlerle birlikte Web 2.0 logo tasarımını ve Photoshop ile uyumunu inceleyeceğiz.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Web 2.0 nedir? Bizim Web 2.0 dediğimiz şey, Web 1.0 versiyonunun gelişmiş sürümüdür. Eski versiyondaki internet sitelerinde yalnızca site sahibinin yapmış olduğu paylaşımlar bulunur. Kullanıcılar ise sadece bu çalışmaları görüntüleyebilir. Yeni çıkan Web 2.0 ise bütün kullanıcıların bilgi ve içerik paylaşımları yapabildiği platformlardır. Genellikle bunlar sosyal medya siteleri, forumlar, sözlükler ve yorum kısmı bulunan blog siteleridir.

Peki gelelim asıl konumuza yani logoya. Web 2.0 logo nedir sorusunun cevabı: Kurumsal logoların internet üzerinde kullanımı için basitleştirilmiş ve özelleştirilmiş hallerine Web 2.0 logo denir. Photoshop ile bu bahsettiğim Web 2.0 logo tasarımlarını kolaylıkla yapabilirsiniz. Tabi Web 2.0 logo çalışmaları için piyasadaki tek araç Photoshop değil. Adobe Illustrator de bu işte uzman. Diğer Web 2.0 logo programları ise aşağıdaki linklerde bulunabilir:

PHOTOSHOP GİBİ PROGRAMLAR      ILLUSTRATOR TARZI PROGRAMLAR

Yukarıda ücretli ve ücretsiz tasarım programlarını listelediğim sayfalar işinize yarayabilir. Böylece hiç bir ücret ödemeden kendi Web 2.0 logonuza sahip olabilirsiniz. Hatta ücret karşılığında başkalarına yapma şansınız da var.

Photoshop ile Web 2.0 Logo Yapma

Photoshop ile web 2 logo yapma nasıl olur? Adobe Photoshop Web 2.0 logo tasarımları için biçilmiş kaftandır. Tabi Illustrator programı da öyle. Hangisini kullanacağınız tamamen size kalmış. Ben şimdi sizlere Web 2.0 logoların ortak özelliklerini anlatacağım. Bu özelliklere yoğunlaşarak kendi özgün logolarınızı oluşturabilirsiniz. Ama öncelikle google görseller kısmına web 2.0 logo yazıp görselleri arattırın. Böylelikle kafanızda web 2.0 logo yapısı biraz olsun şekillenecektir.

İşte Web 2.0 logo şeması:

  1. Basitlik. Web 2.0 logoların ortak yönleri olabildiğince basit, anlaşılır ve akılda kalıcı olmalarıdır.
  2. Serif yerine Sans Serif fontların kullanımı.
  3. Parlak renk kullanımı ve soft gradient.
  4. Gölgelendirme ve yansıtmalar.
  5. Sanki üzerine tıklanacak bir butonmuş gibi gözüken parlak logo yapıları.
  6. Web siteleri, tarayıcılar ve mobil cihazlar için uyumlu logo yapıları.
  7. Zaman zaman gözlemlenen logoda üç boyut efekti.

Bu 7 web 2.0 logo özelliklerini dikkate alarak kendiniz ve müşterileriniz için harika logolar yaratabilirsiniz.


Photoshop web 2.0 logo başlığımız burada son buluyor. Umarım yukarıda paylaştığım logo programları ve Web 2.0 logo özellikleri işinize yaramıştır. Web 2.0 ile ilgilenenlere önerebileceğim bir diğer konu ise Photoshop webp kaydetme konusu olacak.

Şimdilik hepsi bu kadardı, kendinize çok ama çok iyi bakın. Tekrar görüşeceğimiz vakti iple çekiyorum. Hoşça kalın.

Exit mobile version