Photoshop Izgara Kapatma

Adobe Photoshop programında çizgileri, ızgara kaldırma ve kapatma yöntemleri.

photoshop ızgara kapatma

Photoshop ızgara nasıl kapatılır? Adobe Photoshop programında ızgara kapatma konusuna hoş geldiniz. Şimdi bu ızgara dediğimiz şey, simetrik ve ölçekli tasarımlar yapmamızı sağlar. Tasarımlarınızda simetriye önem veriyorsanız ızgara stilini bol bol kullanmanızı öneririm. Ancak simetrik bir tasarım yapmıyorsanız ve Photoshop programını başka işler için kullanıyorsanız ızgara pek işinize yaramayacaktır. O yüzden Photoshop programında ızgara açma ve kapatma yollarını öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum.

PHOTOSHOP FOTOĞRAF NETLEŞTİRME

Photoshop Izgara Açma Kapama

Izgara görünümünü açmak veya kapamak için önce herhangi bir Photoshop projesini açın. Ardından ekranın en üst kısmında bulunan View kategorisinin altında show başlığını bulun. Bunun içerisinde bulunan grid, ızgara anlamına gelir. Üzeri basılıysa ekranınızda ızgara stilini görürsünüz. Eğer kapalıysa görmezsiniz. Photoshop ızgara açma ve kapama buradan, bu şekilde yapılır. Eğer programı Türkçe kullanıyorsanız izlemeniz gereken yok ise: Görünüm, göster ve ızgara olacaktır. İşte bu şekilde canınız istediği zaman Photoshop ızgara açma kapama işlemi uygulayabilirsiniz.

Photoshop Izgara Ayarları

Photoshop ızgara özelliklerini değiştirmek için ayarlara girmeniz gerekiyor. Izgara özelleştirme bölümüne aşağıdaki yolları takip ederek erişebilirsiniz.

Buradan ızgaranın yapısını, renklerini, boşluklar arasındaki mesafeyi ve kısaca her şeyi özelleştirebilirsiniz. Kendi ızgaranızı arzu ettiğiniz şekilde ayarlarsanız daha başarılı tasarımların altına imzanızı atabileceğinize inanıyorum.

Merak edenler için Photoshop ızgara kısayol tuşu: Ctrl + I


Evet kıymetli dostlar, Photoshop çizgileri kaldırma ve ızgara kapatma işlemleri bu kadar kolaydı. Artık gönül rahatlığıyla tasarımlarınıza devam edebilirsiniz.

PHOTOSHOP WEB 2.0 LOGO

Bu sayfayı okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bir başka günde veya saatte görüşmek üzere. Kolay gelsin, iyi çalışmalar ve başarılar.

Exit mobile version