Photoshop Siyah Beyaz

Adobe Photoshop uygulamasının siyah beyaz özellikleri. Photoshop ile siyah beyaz yapma, siyah beyaz renklendirme ve siyah beyaz sorunu çözümü.

photoshop siyah beyaz

Adobe Photoshop siyah beyaz ile ilgili üç ana konuyu sizlerle paylaşıyoruz. Birincisi fotoğrafları Photoshop ile siyah beyaz yapma. İkincisi Photoshop ile siyah beyaz fotoğrafları renklendirme. Üçüncü ve son başlığımız ise siyah beyaz sorunu çözümü.

PHOTOSHOP KISAYOLLARI

Eğer hazırsanız doğrudan konu başlıklarına geçelim. İşte Photoshop siyah beyaz konuları:

Photoshop Siyah Beyaz Yapma

Photoshop içerisinde attığınız bir görseli siyah beyaz yapmanın en kolay yolu en üstte bulunan menüden: Image > Mode > Grayscale yolunu seçmek. Türkçede ise Görüntü > Mod > Gri Tonlama. Bu yolla tek tuşla fotoğrafınız veya görseliniz siyah beyaz olabilir. Ancak daha karakteristik çalışmalar yapmak isteyenlere ikinci yolu öneriyorum.

İkinci yol Window > Adjustments > Black & White ayarını seçmek. Buradan bütün renkleri kısabilir, açabilir ve daha karakteristik bir siyah beyaz tasarım yaratabilirsiniz. Türkçe Photoshop kullanıyorsanız ise Pencere > Ayarlar > Siyah Beyaz yolunu izleyin. Sonuç aynı yere çıkıyor. Yani özelleştirilmiş siyah beyaz renk düzenine.

Photoshop Siyah Beyaz Fotoğrafı Renklendirme

Adobe Photoshop siyah beyaz renklendirme işlemleri için bu başlığın altına bakabilirsiniz. Ancak Photoshop ile siyah beyaz fotoğraf renklendirme işine başlamadan önce uygulamanızı istediğim bir adım daha var. O da fotoğraflarınızın daha net olmasını sağlayacak bir yol. Çünkü siyah beyaz fotoğraflar genelde eski ve bulanık olabiliyorlar.

PHOTOSHOP BULANIKLIK GİDERME

Eski siyah beyaz fotoğrafınıza bulanıklık giderme işlemini uyguladıktan sonra renklendirmeye geçebiliriz. Şimdi bir ön uyarı yapmak istiyorum, bu işlemi yalnızca Photoshop programının son sürümüyle yapabilirsiniz. Yani ilk olarak uygulamanızın güncel olduğundan emin olun.

Photoshop siyah beyaz renklendirme:

İlk adım olarak fotoğraf renk ayarını RGB yapın. Sonra yukarıdan Filter > Neural Filters yolunu seçin. Bunun Türkçesi sinirseldir. Bu seçtiğiniz filtreden sonra karşınıza bir ekran çıkacak. Karşınıza çıkan ekranda colorize yani renklendir özelliğini aktif hale getirin. İşlem tamamlanmıştır. Fotoğraf renklendirme bu kadar kolay. Aslında siz hiç bir şey yapmıyorsunuz bile. Photoshop yapay zekası sizin için fotoğrafınızı harika bir şekilde renklendiriyor.

Photoshop Siyah Beyaz Sorunu

Adobe Photoshop siyah beyaz oldu ise bu bir sorun olabilir. Çünkü her daim siyah beyaz tasarımlar yapacak değiliz. En iyisi siyah beyaz ayarlarını öğrenmek. Böylece hiç bir zaman Photoshop siyah beyaz sorunu yaşamazsınız.

Eğer böyle bir sorunla karşılaşıyorsanız büyük ihtimalle Photoshop ayarlarınız gri tonlamalı hale gelmiş. Yani İngilizcesiyle bahsedecek olursa grayscale mod. Bunu RGB veya CMYK olarak değiştirirseniz bütün sorun ortadan kalkacaktır. Yani Photoshop siyah beyaz sorunu çözümü şöyle: Ekranın en üstünden Görüntü > Mod > RGB Renk veya CMYK Renk. Photoshop uygulamasını İngilizce kullananlar için ise bu yol Image > Mode > RGB.


Adobe Photoshop siyah ve beyaz mevzusunun yeterince derinine indiğimi düşünüyorum. Sizlere birazcık faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Şimdi sıra sizde. Bu siteyi yer imlerinize eklemeyi ve aşağıdan bana tatlı bir yorum bırakmayı es geçmeyin.

PHOTOSHOP KLAVYELERİ

Buraları okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle. Şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version