Photoshop Plugin Yükleme

Adobe Photoshop plugin nasıl yüklenir? Sizlere özel Photoshop için detaylı plugin yükleme rehberi hazırladık.

photoshop eklenti yükleme

Eklenti ve plugin kurulumu ile bir başka Photoshop rehberindeyiz. Bu gün Photoshop plugin yükleme ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlatacağım. Bizim bu plugin dediğimiz şeyin Türkçe adı eklenti. Bu eklentiler Photoshop uygulamasına yüklenerek yeni özellikler katarlar. Her eklenti dosyasının farklı bir özelliği vardır. Uzmanlığınıza ve çalışma yöntemlerinize göre en az 1-2 eklenti kullanmanız yararınıza olacaktır. Çünkü bunlar hem işinizi kolaylaştırır, hem de Photoshop ile normalde yapamayacağınız şeyleri yapmanızı sağlar. Ayrıca en profesyonel tasarımcıların kullandığı belirli başlı favori eklentileri vardır. O yüzden sizlere de araştırmanızı yapmanızı ve işinize yarayacak plugin dosyalarını indirmenizi öneririm.

PHOTOSHOP WEBP PLUGİN

Adobe Photoshop plugin nereye yüklenir? Photoshop plugin yükleme. Photoshop plugin yüklenecek yer:

C: \ Program Files \ Adobe \ Adobe Photoshop 2021 \ Plug-ins

Yukarıda belirlediğim yol bilgisayarınızın disklerine ve Photoshop uygulamanızın güncelliğine göre değişebilir. Eğer sizin Photoshop başka bir diske kurulu ise o yolu takip edin. Yine sizler Photoshop 2020 veya bu yazıyı okuduğunuz zamana göre 2022 kullanıyor olabilirsiniz. Ancak ilgili yol ana hatları ile değişmemektedir, bulacağınıza eminim. En kolay yol ise Photoshop uygulamasının kısayoluna sağ tıklayıp hedef bul demek olacaktır.

PHOTOSHOP KISAYOL TUŞLARI

Photoshop Eklenti Yükleme

Eklenti ve plugin aynı şey dostlar, birisi Türkçe, diğeri İngilizce. Hali hazırda sizlere yukarıda eklentileri nasıl ve nereye kuracağınızı anlattım. Şimdi ise sıra geldi en etkili eklentileri bulmaya. Sayfanın en üstündeki yeşil butonda ücretsiz WebP eklentisinin linkini bulabilirsiniz. En iyi ücretsiz eklentilerden başlamak olacak çünkü herkes eklentilere para vermek istemeyebilir.

Bir diğeri aslında ücretli olan ama çok güçlü bir demoya sahip olan PixelSquid. Peki bu Photoshop eklentisi yükleme konusunda ele aldığımız PixelSquid ne işe yarar? Bu eklenti 80.000 üzerinde üç boyutlu görseli tek tuşla çalışma alanına eklemenize imkan tanır. Bu ufak eklemeler fotoğraflarınıza üç boyutlu bir görüntü katacağı gibi istediğiniz özelleştirmeleri yapmanızı da sağlayacaktır.

Asıl konumuz eklenti ve Photoshop plugin kurulumu olduğu için üç adet eklenti önererek konuyu kapatmak istiyorum. Üçüncü ve son eklentinin adı ise Chroma Palette. Bu eklenti ile favori renklerinizi kaydedebilir, istediğiniz klavye tuşlarına atayabilirsiniz. Benim gibi renk düzenine çok dikkat eden bir tasarımcıysanız bu eklenti sizin için ideal diyebilirim. Çünkü birbiri ile uyumlu belirli başlı renkler var ve bu paletin dışına çıkıldığında görüntü göze hoş gelmiyor. Buyurun deneyin, ve düşüncelerinizi yorumlarda yazın.

Şimdilik anlatacaklarım hepsi bu kadardı, değerli vaktinizi buraya ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Şimdiden hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim.

PHOTOSHOP DİL DEĞİŞTİRME

Tekrar görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version