Media Encoder Benzeri Programlar

Adobe Media Encoder Alternatifleri

media encoder benzeri programlar

Adobe Media Encoder benzeri programlar listemize hoş geldiniz. Media Encoder kısaca kod dönüştürmeye yarayan bir programdır. Ortam dosyalarını convert etmeye ve After Effects gibi programlarda oluşturulan projeleri render almaya yarar. Sektörünün ve alanın liderlerindendir. Ama yine de sektörde bir sürü Adobe Media Encoder alternatifi mevcut.

ADOBE MEDİA ENCODER KULLANIM ALANLARI

Media Encoder yerine başka bir program kullanmak isteyen ancak hangi programı kullanacağını bilemeyenler olabilir. Bu gün bu mevzuyu çözmenin vakti geldi. Okurlarımız için en güzel Adobe Media Encoder alternatiflerini listelemeyi görev edindim. Şimdi kahvenizi hazırlayın ve koltuğunuza yaslanın çünkü başlıyoruz. Sıralı halde Adobe Media Encoder benzeri programlar:

1. Video Converter Ultimate

Video Converter Ultimate, diğer adı Wondershare UniConverter olan video dönüştürücü bir programdır. Başlangıcı ücretli bir programla yaptık ancak ücretsiz deneme sürümünün olduğunu da belirtelim. Siparişinizin uzunluğuna göre değişmekle beraber $3 ile $10 arası bir meblağı gözden çıkararak bu programa sahip olabilirsiniz. Wondershare UniConverter programı hem Windows hem de macOS bilgisayarları destekliyor. Yani uyum konusunda bir problemimiz yok.

Şimdi bu program, adı üstünde converter, neredeyse bütün video ve müzik dosyalarını convert edebiliyor. Adı üstünde converter. Yani format, codec ve uzantı değiştirme. Üstelik bütün bunları yaparken üzerinde çalışılan dosyanın kayıpsız bir şekilde bu süreci atlatmasını sağlıyor. Biliyorsunuz, bazı programlar uzantı değişiminde videonun kalitesini çok düşürebiliyor. Video Converter Ultimate ise bu sorunu aşmış.

Wondershare UniConverter Özellikleri:

2. HandBrake

Listemizin ikinci sırasında bu sefer ücretsiz bir program var. Handbrake, açık kaynaklı bir video değiştirme programı. Biliyorsunuz açık kaynaklı programlar da her zaman ücretsiz oluyorlar. Neredeyse bütün video formatlarını değiştirebilen Handbrake programını Windows, macOS ve Linux işletim sistemlerine sahip bilgisayarlarda kullanabilirsiniz.

HandBrake Özellikleri:

3. DivX Converter

Bu sefer ödüllü bir video düzenleme programı olan DivX Converter üzerine konuşacağız. DivX Converter programı ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki adet sürüme sahip. Tahmin edeceğiniz üzere ücretli sürümü daha gelişmiş özelliklere sahipken, ücretsiz sürümü bazı özelliklerden yoksun. Ama ücretli DivX Converter Pro sürümü yalnızca 185tl gibi bir fiyata sahip. Bütün özelliklere erişmek için diğer programlar gibi devasa ücretler ödemenize gerek yok.

DivX Converter Özellikleri:

4. VideoProc

4k videolarınızı, DVD içeriklerinizi ve ses dosyalarınızı dönüştürebileceğiniz en kaliteli programlardan birisi de VideoProc. Biz VideoProc için Adobe Media Encoder alternatifi dedik ama bu program çok daha fazlasını yapıyor. VideoProc ile canlı yayınları, videoları, oynatma listelerini, kanalları ve müzikleri indirebileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik Youtube, Facebook ve Spotify gibi kanalların üzerinden. Durun daha bitmedi, fazlası var. Bu program ile video ve kamera kaydı da alabiliyorsunuz. Çok yönlü bir program olan VideoProc ücretsiz versiyonunda bile pek çok özelliğe sahip. Ancak her şeyini açmak için tek seferlik $29 olan ücretini ödeyip full versiyonunu almanızı tavsiye ederim.

VideoProc Özellikleri:

5. Apple Compressor

Ücretsiz Media Encoder benzeri programlar listemize, Apple tarafından üretilmiş olan Compressor programı ile hız kesmeden devam ediyoruz. Bu programı Windows bilgisayarlarda kullanamıyorsunuz. Mac bilgisayarınız yoksa diğer programlara geçiş yapın. Ancak Mac bilgisayar kullanıyorsanız bu programa mutlaka bir şans verin derim. Çünkü Compressor programının arkasında uzman Apple teknolojisi var. Üstüne üstlük bu programı edinmek için para ödemeniz de gerekmiyor.

Apple Compressor Özellikleri:

6. Promo

Adobe Media Encoder alternatifleri arasında bu sefer bir web sitesi var. Promo web sitesi, yüklediğiniz videoları montajlamanıza, convert ve encode etmenize olanak sağlar. Hem de bilgisayarınıza hiç bir program indirmeden. Deneme sürümü de mevcut olan Promo uygulamasının aylık ücreti ise $25 gibi bir sayıya denk geliyor.

Peki neden Promo? Bilgisayarınız convert, encode ve render gibi işlemleri yapacak kadar güçlü olmayabilir. Hiç üzülmeyin, Promo sizin bilgisayarınızı hiç yormadan bütün işlemleri kendi sunucularında gerçekleştiriyor. Üstelik en profesyonel araçlara da sahip. İşte bu yüzden Promo ücretini hak eden bir Media Encoder alternatifi.

Promo.com Özellikleri:

7. FFmpeg

FFmpeg sitesi, convert işlemleri için belki de en iyi ücretsiz Adobe Media Encoder alternatifi. Bu siteye yükleyeceğiniz video ve müzik dosyaları tek tuşla istediğiniz formata convert oluyor. Hem de neredeyse bütün formatlar sitenin altyapısı tarafından destekleniyor. Üstelik tamamen ücretsiz, daha ne olsun.

FFmpeg Özellikleri:

8. Movavi Video Converter

Movavi Video Converter programı da Media Encoder benzeri programlar arasında. Kendisi aslen ücretli bir program ancak ücretsiz sürümü de mevcut. Elbette ücretsiz sürümünde bütün özellikler yok ve bir takım reklamlar var. Ama ücreti o kadar düşük ki her bütçeden insan projesi için bu programı edinebilir. Premium versiyonu 90tl olan Movavi, özellikle indirim günlerinde çok daha ucuza kapatılabilir.

Movavi Video Converter Özellikleri:

9. DaVinci Resolve – Ücretsiz

Ücretsiz Adobe Media Encoder alternatifleri arasında listemizin son programı DaVinci Resolve oldu. Bundan sonra da bir adet ücretli alternatif olan Kyno programından bahsedip kapanışı yapacağım. Şimdi DaVinci Resolve programına dönelim. DaVinci yalnızca Media Encoder programının yaptığı işleri değil, kurgu, renk, efekt ve ses prodüksiyon da yapabilir. Oldukça çok yönlü olan bir programdan bahsediyoruz. İndirin, deneyin ve yorumlarınızı benimle paylaşın. Merakla bekliyorum.

DaVinci Resolve Özellikleri:

10. Kyno – Ücretli

Kino Almancada sinema demek. Programın ismini seçen yazılımcılar da sanırım bu kelime benzerliğini düşündüler. Peki Kyno nedir? Kyno direktör ve üretim asistanları tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış profesyonel bir video düzenleme programıdır. Üstelik Final Cut Pro, Premiere Pro ve DaVinci Resolve gibi programlarla %100 uyumludur.

Standart versiyonu $159, premium versiyonu ise $349 olan bu programın deneme sürümünü ise 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Buyurun bu da kyno resmi sayfası.

Kyno Özellikleri:

Exit mobile version