Photoshop Yazıyı Şekle Dönüştürme

Adobe Photoshop programında yazıyı resme veya şekle dönüştürme yöntemi. Yani text dosyasını shape haline getirmek Photoshop yazıyı şekle dönüştürme rehberimizi okuyun.

photoshop yazıyı şekle dönüştürme

Merhaba, tekrardan hoş geldiniz değerli tasarımcılar, öğrenciler ve freelancer ekipleri. Bu gün sizlere Adobe Photoshop kullanırken yazıyı şekle dönüştürme yani text to shape yöntemini anlatacağım. Aslında yazıyı şekle dönüştürme işleminde nasıl zorlandığınızı anlayamadım. Belki de Photoshop programında uygulaması en kolay işlem, yazıyı shape dönüştürme.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Madem bu kadar kolay, konuyu lastik gibi çekip uzatmanın anlamı yok. Hemen çözüme başlayalım. İşte Adobe Photoshop yazıyı şekle dönüştürme yöntemi:

Öncelikle yazı yazılır. Şekle dönüştürmek için önce yazının olması gerekiyor. Sonra Photoshop panelinin sağ alt kısmında layer isimli panel bulunur. Bunun Türkçesi katman olacaktı. Burada yazmış olduğumuz yazının katmanı bulunur ve sağ tıklanır. Ardından da convert to shape yani şekle dönüştür denir. Efendim gördünüz, işte Adobe Photoshop programında yazıyı şekle dönüştürmek bu kadar kolaydı.

Photoshop Yazı Şekil

Peki Photoshop kullanırken neden yazıları şekle çeviririz? Şekle dönüşen yazı ne işe yarar? Photoshop kullanırken yazıyı şekle dönüştürebiliyoruz. Ancak şekli tekrardan yazıya döndüremiyoruz. Yani bunun geri dönüşü yok. Peki şekle dönüşen yazı ile neler yapabiliriz?

Yazıyı şekle dönüştürmek onu bildiğimiz vektör haline getirir. Vektör ile yapabileceklerimiz ise oldukça fazla, bunu Illustrator ve Photoshop kullananlar zaten biliyorlar. Genelde yüksek çözünürlüklü ekranlar için büyük görseller hazırlıyorsak bunların vektör olması çok önemlidir. Çünkü vektör bir görsel, kalitesini ve çözünürlüğünü kaybetmeden sınırsızca büyütülebilir.

Photoshop yazılarının şekle dönüştürülerek kullanıldığı alanların başında logo tasarımı gelir. Yazı tabanlı logo tasarımları mutlaka vektöre çevrilmelidir. Böylece logonun ölçeğini ve kalitesini bozmadan düzenleyebiliriz. Büyüyen ve küçülen yazı, ölçeğini kaybeder. Ancak vektörde böyle bir bozulma asla olmaz.

Logo tasarımının dışında afiş, menü, broşür, ve benzeri çıktısı alınacak tasarımlarda da yazı şekle dönüştürülmelidir. Çünkü çıktısı alınacak ürünler, çıktı alınacak kağıdın boyutuna göre ölçeklenmelidir. Bu ölçeklenme esnasında şekle dönüştürülmemiş bir yazı varsa, geçmiş olsun. Görüntünün şeması ve dizaynı bozulacaktır. Bu tarz hataların önüne geçmenin tek yolu da Photoshop yazılarını şekle çevirme.

Son olarak, proje dosyasını paylaştığınız kişi veya kurumlarda sizin kullandığınız yazı tipleri bulunmayabilir. Eksik font sorunu da tasarımı bozar ve çıktı almayı engeller. İşte bu yüzden tamamlanmış tasarımlarda her zaman yazılar şekle dönüştürülür.


Evet değerli dostlar Photoshop yazıyı şekle dönüştürme ve yazı şekil konusunu burada sonlandırıyoruz. Vakit ayırıp okuduğunuz için çok ama çok teşekkürler.

PHOTOSHOP BENZER PROGRAMLAR      PHOTOSHOP WEBP UZANTISI

Bir başka ders ve rehber yazısında görüşmek dileğiyle. Yorum atmayı ve sitemizi yer imlerinize eklemeyi unutmayın. Şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version