Photoshop Nasıl Anlaşılır?

Bir fotoğrafın veya görselin Photoshop olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bu gün Adobe Photoshop çalışmaları nasıl anlaşılır sorusunu cevaplayacağız.

photoshop nasıl anlaşılır

Günümüz dünyasında Instagram, Facebook, Twitter ve Tiktok gibi sosyal medya uygulamalarını kullanmayan neredeyse kalmadı. Herkes bu mecralarda fotoğraflarını durmaksızın paylaşıyor. Diğer sosyal medya sitelerinde, dergilerde ve reklamlarda da durum böyle. Haliyle durmaksızın fotoğraf bombardımanına tutuluyoruz. Gelelim o ince soruya. Photoshop nasıl anlaşılır? Photoshop ile düzenlenmiş bir fotoğrafı nasıl anlarız? İnsan sonuç itibariyle görmüş olduğu fotoğrafın gerçek mi yoksa Photoshop mu olduğunu bilmek istiyor.

PHOTOSHOP İLE PARA KAZANMA YÖNTEMLERİ

Şimdi bir fotoğrafın Photoshop olup olmadığını anlamanın pek çok yolu var. Ben sizler için bu yolları üç ana başlık altında sıraladım. Yani Photoshop uygulanmış bir fotoğraf çıplak gözle, google görseller yardımıyla ve test siteleriyle anlaşılabilir. Tabi bunlar bu kadar basit değil. Detaylarını ve püf noktalarını ilgili başlıkların altında görüntüleyebilirsiniz.

Photoshop ile düzenlenmiş fotoğrafı anlama:

1. Çıplak Gözle

Blur detayına dikkat etmek, çıplak gözle Photoshop ile düzenlenmiş fotoğrafı anlamanın bir numaralı yöntemidir. Photoshop fotoğraflar genelde belirli bölgelerde blur yani bulanıklığa sahiptirler. Özellikle de fotoğrafın doğrudan photoshop yemiş bölgelerinde. Bulanıklık detaylarına dikkat edin. Ancak hala daha tam olarak emin olamadıysanız diğer yöntemlerle de test ederek sağlamasını yapabilirsiniz.

Gölgeler asla yalan söylemez. İlk olarak fotoğrafta dikkat ettiğiniz objeye ışığın nereden geldiğine dikkat edin. Ardından da gölgelere odaklanın. Bazı durumlarda fotoğrafın her objesi farklı bir gölgeye sahip olabilir. Hal böyle olunca Photoshop olduğu bariz olur.

Pixelleşme ise üçüncü ve son çıplak gözle photoshop anlama yöntemidir. Photoshop yapılan bölgelerde pixel kareleri fazlasıyla belirginleşiyor. Özellikle bir insanı veya objeyi farklı bir yere aktardığınız zaman dikkat edin. Objenin kenarlarında hafif pixelleşme ve farklı renkler gözlemlenir. İşte bir fotoğrafın photoshop ile değiştirilip değiştirilmediğini bu şekilde anlayabiliriz.

2. Google Görseller Yardımıyla

Bir fotoğrafın Photoshop ile değiştirilip değiştirilmediğini anlamanın bir diğer yolu da google görsellerden yardım almaktır. Hemen google görseller sayfasını açın ve doğrulamak istediğiniz fotoğrafı burada arattırın. Eğer çıkan sonuçlar ile arattığınız fotoğraf birebir aynı ise tam emin olmak için diğer adımları da deneyebilirsiniz. Ancak aratılan ve çıkan fotoğraflar arasında bariz Photoshop farkları varsa anlayın ki bu görselde düzenleme yapılmış.

3. Test Siteleriyle

Photoshop nasıl anlaşılır sorusunun son cevabı ise test siteleri yoluyla olacak. Peki nedir bu test siteleri? Bu siteler sizin yüklediğiniz fotoğrafı tarar ve fotoğrafta Photoshop kullanılıp kullanılmadığını analiz eder. Ardından da kesin veya yüzdeli bir sonuç bildirir. Genelde pixel, raw data, error, noise, clone ve luminance testleri ile kesin bir sonuca ulaşılır. İşte en iyi Photoshop test siteler:

Yukarıdaki sitelerden veya sırasıyla hepsinden elinizdeki görseli test ederek Photoshop olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz.


Adobe Photoshop ile düzenlenmiş fotoğraf nasıl anlaşılır sorusunu hakkını vererek cevapladığımı düşünüyorum. Sormak veya eklemek istediğiniz ek bir şeyler olursa mutlaka yorum kısmına yazın.

PHOTOSHOP HANGİ DİLDE YAZILDI

Bu yazıyı sonlandırmanın vakti geldi. Fotoğrafın photoshop olduğu nasıl anlaşılır makalemizi okudunuz. Zamanınızı ve ilginizi ayırdığınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle, şimdilik hepinize iyi çalışmalar diliyorum.

Exit mobile version