Photoshop Hangi Dilde Yazıldı?

Adobe Photoshop programı hangi dilde yazıldı? Efsanevi fotoğraf düzenleme programının yazıldığı programlama dilini açıkıyoruz.

photoshop hangi dilde yazıldı

Gelelim milyon dolarlık soruya. Adobe Photoshop hangi dilde yazıldı? Biliyorsunuz günümüzde aktif olarak kullanılan yüzlerce yazılım dili var. Ancak Photoshop oldukça eski bir program. Yazıldığı tarih ise 30 yıl öncesi yani 1987. O zamanlar çok az sayıda yazılım dili vardı. Yani elde ne vardıysa, hangi yazılım dili mevcuttuysa Photoshop onunla yazıldı diyebiliriz.

PHOTOSHOP İLE PARA KAZANMA

Hepimizin de hali hazırda bildiği üzere Adobe Photoshop bir yazılım. Daha spesifik olmak gerekirse çizge yani grafik tasarım yazılımı. Her yazılım gibi bir yazılım dili ile yazılmış olmak zorunda olan Photoshop için mevzuyu netleştirmenin vakti geldi.

İşte Photoshop programının yazıldığı dil:

Adobe Photoshop ilk olarak 1987 yılında C++ dilinde yazılmıştır. İlk yayınlandığı tarihten 1 yıl sonra 1988 Adobe, Photoshop programının lisansını alarak bünyesine katmıştır. 1988 eylül ayında Adobe bünyesine katılan Photoshop, günümüze kadar geliştirilerek ve güncellenerek gelmiştir. Yani sonuç itibariyle Photoshop hangi dilde yazıldı sorusunun cevabı C++ olacak.

Zamanla C++ ile birlikte Pascal programlama dilinin de kullanıldığı Photoshop programının asıl yazılım dili ise yalnızca C++.

Photoshop programını C++ dilinde yazanlar ise Knoll kardeşlerdir. Yapımcılar Thomas ve John Knoll, 1988 yılında bu marka haline gelmiş jenerik Photoshop ismini ve yazılımını Adobe grubuna sattı. Böyle el emeği göz nuru bir çalışmayı pek de ucuza satmış olamazlar öyle değil mi?

C++

C++ nedir? Çok merak edilen C++ bir yazılım dilidir. İlk olarak 1985 yılında piyasaya sürülmüş olsa da hala daha günümüzde popülerliğini sürdürür. Kullandığımız pek çok uygulama, aplikasyon, yazılım ve programın bu dil ile yazıldığını biliyoruz. Elbette buna ana konumuz olan Adobe Photoshop da dahil.

Bu yazılım dilini sıfırdan öğrenmek isteyenlere ben Udemy sitesini önereceğim. Aslında Youtube gibi ücretsiz platformlardan da öğrenebilirsiniz ama Udemy daha bir kurumsal. Bu sayede daha eğitici ve profesyonel dersler sunuyor. Tabi seçim sizin. Hem Photoshop hem de C++ öğrenmek isteyen çok yönlü arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.


PHOTOSHOP PLUGİN YÜKLEME

Evet değerli Adobe ders okurları, bu günlük anlatacaklarımız bu kadar. Vaktinizi öğrenmeye harcadığınız kadar uygulamaya da harcamanız dileğiyle. Hepinize başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Tekrar görüşmek üzere, şimdilik kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın.

Exit mobile version