Photoshop Index Kaldırma

Adobe Photoshop index sorunu ve index kilidi kaldırma. Index fotoğrafları Photoshop ile düzenlemenin yolunu açıklıyorum.

photoshop index kilidi

Adobe Photoshop index kilidi nasıl açılır? Photoshop kullanırken karşımıza çıkan fotoğraf ve görsel index kilidi gerçekten tam bir baş belası. İndex kilidine sahip bir fotoğrafta ne düzenleme yapabiliyoruz ne de kilidini açabiliyoruz. Bu tasarımcılar için çok büyük bir sorun. Neyse ki Photoshop index kaldırma çözümü hiç de tahmin edemeyeceğiniz kadar basit.

PHOTOSHOP GİBİ PROGRAMLAR

Sık sık karşımıza çıkan Photoshop index sorunu bizim foto manipülasyon yapmamızı engelliyor. Bu sorunun kaynağı da önümüze gelen Photoshop index layer.

Photoshop index açma işlemi için uygulamanız gereken adımlar şunlardır:

Öncelikle layer yani katman bölümünden index kilidine sahip olan görsel seçilir. Ardından Photoshop ekranının sol en üstünde bulunan image / görsel butonu açılır ve mode bölümüne gelinir. Bu mode bölümünde görselimizin indexed color olarak seçilmiş olduğunu görebiliriz. İşte o indexed color ayarını RGB color ile değiştirmeniz yeterli. Tabi diğer renk kodları ile de değiştirebilirsiniz ama en çok kullanılan RGB renk ayarıdır. İşlem tamamlanmıştır dostlar, hayırlı olsun. Artık fotoğrafın index kilidi kalktı. İstediğinizi gibi fotoğrafı düzenleyebilir, geliştirebilir ve kaydedebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Merak edenler için photoshop index yapımı da yine aynı yerden yapılıyor. RGB veya CMYK olan bir görselinizi aynı mode bölümünden index haline getirebilirsiniz. Yani bir fotoğrafı index haline getirmek de aynı şekilde gerçekleşiyor.

Photoshop İndex Kilidi Nedir?

İndex renk yapısı ile kaydedilen görselleri Photoshop ile açtığımız zaman index kilidi ile karşılaşırız. Peki neden bazı fotoğraflar index kilidine ve renk yapısına sahip? Çünkü index renk, 8-bit görsel yapısına sahiptir ve 256 rengi kapsar. Böylece de görsellerin boyutu daha düşük olur. Kaliteli ve düşük boyutlu bir görsel kaydetmek isteyen kişi index olarak fotoğrafı kaydetmiş olabilir. İşte bu yüzden Photoshop kullanırken index kilidiyle karşılaşırız. Neyse ki bu kilidi kaldırıp fotoğrafı RGB renk yapısına dönüştürmeyi yukarıda anlattık.


2021 yılında Photoshop index kaldırma sorusunun cevabı RGB renk yapısına dönmektir. Umarım size yardımcı olabilmişimdir kıymetli dostlar. Eğer bu yazıyı beğendiyseniz aşağıya yorum atmayı unutmayın.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Şimdilik hepsi bu kadardı. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bir başka ders ve rehber yazısında görüşmek dileğiyle, kendinize çok iyi bakın!

Exit mobile version