Photoshop Donma Sorunu

Adobe Photoshop kasma sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu gün sizler için Photoshop donma sorunu nasıl çözülür sorusunu cevaplayacağım.

photoshop donma sorunu

Adobe Photoshop kullanırken ve tasarımlar yaparken donma sorunu ile mi karşılaşıyorsunuz? Çalışma yaparken Photoshop kasıyor mu? Bu sorunların bir kaç farklı sebebi olabilir. Elbette bir kaç farklı çözüm yöntemi de. O yüzden hazırlanın, çünkü şimdi bu işin detayına ineceğiz.

PHOTOSHOP ALTERNATİFLERİ

Photoshop kullanırken donma ve kasma sebeplerinin başında görsel boyutu gelir. Kullandığınız ve üzerinde çalışmalar yaptığınız görselin boyutunu mutlaka küçültün. Diyelim ki bir Youtube küçük görseli hazırlıyorsunuz. Bunun boyutu 1280×720 olmalıdır. Böyle bir durumda 1920×1080 bir görsel ile çalışma yapıp, çıktıyı 1280×720 olarak almak anlamsız. En iyisi çalışma alanını çıktı alacağınız çözünürlüğe düşürmek. Böylece gereksiz kasmaları egale ederek daha rahat çalışmalar yapabilirsiniz.

İşiniz biten ve kullanmayacağınız katmanları kapatın. Yani layer şemalarını. Tabi yan sekmelerde birden fazla eski çalışma varsa bunları kapatmanızı da öneririm. Böylece kullanmayacağınız şeyleri kapatarak bilgisayarınızın ve Photoshop programının kasmasını engelleyebilirsiniz. Hazır kapatmalara başlamışken virüs programınızı da kapatın. İnanır mısınız virüs programları bazı durumlarda haddinden fazla bilgisayarı yavaşlatabiliyorlar.

Photoshop Kasma Sorunu

Adobe Photoshop kasma sorunu ise donma sorunundan biraz daha farklı. Bir tanesinde ekran donup kalıyor, bir tanesinde ise program çok ağır çalışıyor. İkisi için de farklı yollar ile Photoshop kasma / donma sorunu çözümüne devam ediyoruz.

Çalışma ortasında kasmalar çoğaldıysa Edit > Purge > All yaparak gereksiz çerezleri silebilirsiniz. Bu çözümün Türkçesi Düzenle > Temizle > Tümü yoludur.

İkinci bir kasma sorunu çözme yöntemi ise Photoshop tarafından kullanılabilir RAM yüzdesini arttırmaktır. Bunun için Düzenle > Tercihler > Performans veya Edit > Preferences > Performance yolunu izleyin. Burada kullanılabilecek RAM yani BELLEK yüzdesi %70 olarak ayarlanmıştır. Eğer bilgisayarınızın RAM kapasitesi düşükse bu ayarı %80 – %85 civarına çekebilirsiniz. Çünkü Adobe Photoshop fazlasıyla RAM isteyen bir program.


Photoshop yavaş çalışıyor, donuyor veya kasıyor diyorsanız yukarıdaki adımları uygulayabilirsiniz. İşinize yarayacaklarına eminim. Ancak bütün bu sorunlardan kurtulmanın en kolay yolu yeni bir bilgisayar almaktır. Maalesef yükselen kur yüzünden bunu yapmak biraz zorlaşsa da elimizdeki en iyi seçenek bu. Ayrıca Photoshop programını korsan yazılım ile kullanıyorsanız bu da kasmaların ve donmaların sebebi olabilir.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Sevgili dostlar, değerli vaktinizi ayırıp buraları okuduğunuz için çok sağ olun. Bir de yorum atarsanız ne mutlu bana. Bu web sitesini tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi unutmayın, şimdilik hoşça kalın!

Exit mobile version