Photoshop Büyük Harf Sorunu

Adobe Photoshop büyük harf sorunu nasıl çözülür? İşte Photoshop sürekli büyük harf sorunu tam çözüm.

photoshop büyük harf sorunu

Photoshop neden büyük harf yazıyor? Peki Photoshop neden küçük harf yazmıyor? Evet arkadaşlar bu gün hep birlikte Photoshop büyük harf sorunu için çözüm yolunu irdeleyeceğiz. Şöyle bir mevzu var, bazen Adobe Photoshop programı hep, sürekli ve sadece büyük harf yazıyor. Bu bir sorun çünkü her tasarımda büyük harfler kullanılmaz. Arada küçük harflere de geçmeliyiz.

PHOTOSHOP KULLANIM ALANLARI

Bu sorunun caps lock ile alakası da yok. Başınıza böyle bir şey geldiyse, istediğiniz kadar caps lock açıp kapatın. Hiç fark etmeksizin bütün yazılarınız büyük harfle yazılacak. Neyse ki bunun çözümü mevcut ve fazlasıyla kolay. Aslında bu bir sorun bile değil, Photoshop programının kendi özelliği. İşte Photoshop büyük harf sorunu çözümü:

Photoshop Büyük Harf Sorun Çözümü

Adobe Photoshop büyük harf sorununun çözümü all caps ayarından geçiyor sevgili dostlar. Çözüm için properties ve yazı ayarlarına gelmelisiniz. Orada iki adet yan yana TT harflerinin olduğu buton basılı olduğu sürece bütün yazılar büyük harfle yazılır. Sorunu çözmek için TT all caps özelliğini kapamanız yeterli. Eğer yazdıklarım biraz kafa karıştırıcı geldiyse yukarıdaki görsele bakmanız yeterli. Orada buluna TT all caps özelliğini kapattığınız vakit Photoshop büyük harf sorunu çözülecektir. Artık eskisi gibi caps lock ile istediğiniz zaman büyük veya küçük yazabileceksiniz.

Yanlışlıkla açmış olduğunuz bu ayarı kapattığınız taktirde her şey eski haline dönecektir. Bu ayarı unutmayın çünkü ara ara tekrar aynı sorun baş gösterebilir. Yanlışlıkla basığınızda veya kısa yol tuşunu çalıştırdığınızda all caps açılabilir. Mühim olan konu ise bu basit çözüm yolunu öğrenmek.

Photoshop all caps özelliği aslında çok kullanışlı bir şey değil. Ben yalnızca bir kaç kere kopyala yapıştır yaptığım yazılarda kullanmıştım. Tek tek yazıları yeniden büyük harflerle yazmaktansa bu butonla direkt hepsini büyüttüm. Böyle de kullanışlı bir özellik aslında. Sorun dedik ama doğrusunu bilen için oldukça kullanışlı bir özellikten bahsediyoruz. Adobe Photoshop webp özelliği de ilginizi çekebileceğini düşündüğüm bir başka konu. Bir ara ilgili sayfayı ziyaret edip inceleyin.


Evet değerli adobe ders okurları bir başka Photoshop dersimizin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Umarım bu yazı sizlere bir nebze olsun yararlı olabilmiştir. Lütfen aklınıza takılan soruları, öneri ve düşünceleri bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

ADOBE PHOTOSHOP ALTERNATİFLERİ

Bu günlük burada kapanışı yapıyoruz. Kendinize çok iyi bakın ve bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi unutmayın. Şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version