Photoshop Ayarları Sıfırlama

Adobe Photoshop ayarlarını sıfırlama. Photoshop ayarlarını varsayılan fabrika ayarlarına çevirme.

photoshop ayarları sıfırlama

Merhabalar, bu gün Adobe Photoshop ayarlarını nasıl fabrika ayarlarına geri döndürebileceğinizi anlatacağım. Bu işlemin bir diğer adı da elbette Photoshop ayarları sıfırlama.

Uygulamayı varsayılan ayarlarına çevirmenin bir kaç yolu var. Tek tuşla bütün ayarları eski haline getiremiyoruz, bu yolları tek tek takip etmemiz gerekiyor. Biri çalışma alanını sıfırlarken, diğeri kısayolları sıfırlamaya yarıyor. O yüzden Photoshop genel ayarlarınızı ilk haline döndürmek istiyorsanız bu yazıyı dikkatlice okuyun derim. Özellikle ana başlıkları.

ADOBE PHOTOSHOP KISAYOLLARI

Hazırsanız üç maddede Photoshop resetleme ve sıfırlama işlemlerine başlayalım. İşte Adobe Photoshop fabrika ayarlarına geri döndürme:

1. Photoshop Çalışma Alanını Sıfırlama

Adobe Photoshop çalışma alanı denilen yer bizzat ana ekranın ta kendisi. Programı açtığınızda, fotoğraf yüklediğinizde ve çalışma yaparken gözünüzün önünde olan ekran. Bu ekranı, panellerini ve yerleri bozduysanız hiç üzülmeyin. Kolaylıkla bir kaç tuşa basarak çalışma alanını sıfırlayabilirsiniz.

Çalışma alanı sıfırlama için takip etmeniz gereken yol düzenle > tercihler > çalışma alanı olacaktır. İngilizcesi ise edit, preferences ve work space. Yolu takip ettiğinizde karşınızda çalışma alanı ayarlar ekranı gelecek. Burada tek yapmanız gereken şey ise varsayılan çalışma alanlarını geri yükle butonuna basmak. Bu işlemden sonra Photoshop uygulamanız eski haline epey dönmüş olacak. Ancak daha durun, yapacaklarımız şimdilik bitmiş değil. Bir kaç yöntemi daha uygulayarak programı tamamen fabrika ayarlarına döndürebileceğiz.

2. Photoshop Kısayolları Sıfırlama

Edit ve keyboard shortcuts yolunu takip ederek klavye kısayollarını sıfırlayabiliriz. Bunun Türkçesi ise düzenle, ardından da klavye kısayolları menüsü olacaktır. Bu ekranın sağ tarafında ata: bölümünü göreceksiniz. O bölümde Photoshop varsayılanları seçeneğini seçerseniz kısayollar sıfırlanmış olur. Değişim için ise Photoshop kısayol değiştirme sayfamızı ziyaret edip detaylara erişebilirsiniz.

BÜTÜN PHOTOSHOP KISAYOLLARI

Bir üstteki butondan ise yüzlerce etkili Photoshop kısayolunu paylaştığımız sayfamıza erişebilirsiniz. Unutmayın, kısa yol kullanmak çalışma hızınızı ve kalitenizi fazlasıyla arttıracaktır.

3. Photoshop Menü Ayarları Sıfırlama

Photoshop menü ayarlarını sıfırladıktan sonra işimiz bitiyor. Programı tamamen fabrika ayarlarına getirmek için uygulamanız gereken son adıma isterseniz şimdi başlayalım.

Adobe Photoshop menü ayarlarını sıfırlamak için uygulayabileceğimiz iki yol:

  1. Yukarıdan Pencere > Çalışma Alanı > Temeller butonu seçilerek. İngilizcesi ise Window > Workspace ve Basics / Default.
  2. Yine üst bölümden düzenle / edit > menüler / menus > Photoshop Varsayılan / Photoshop Default seçimleri.

Adobe Photoshop programını fabrika ayarlarına döndürmek için uygulamanız gereken bütün adımlar bunlardı değerli okurlar. Böylece Photoshop ayarları sıfırlama konusunu da işlemiş ve kapatmış olduk.

PHOTOSHOP IZGARA KAPATMA

Bu sayfayı hatta siteyi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Siteyi yer imlerinize eklemeyi ve aşağıdan yorum atmayı unutmayın. Bir başka rehber ve ders yazısında görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version