Photoshop JPG ve JPEG Kaydetme

Adobe Photoshop JPEG kaydetme. Photoshop jpeg kaydetmiyor diyorsanız sizler için Jpeg kaydetme ayarlarını paylaşıyoruz.

photoshop jpeg kaydetme

Photoshop JPEG kaydetmiyor mu? Photoshop çalışmamızda export yani çıktı al dediğimiz zaman karşımıza yalnızca dört adet uzantı seçeneği çıkıyor. Bunlar PNG, JPG, GIF ve SVG uzantıları. Peki .JPEG olarak kaydetmek istediğimiz zaman ne yapmamız gerekli? Değerli Adobe Ders okurları, bu gün bu yazıda sizlere Photoshop ile .jpeg kaydetme nasıl yapılır konusunu işleyeceğiz.

PHOTOSHOP WEBP KAYDETME

JPEG uzantısını elde etmek istiyorsak Photoshop çalışmamızı bitirdiğimizde farklı kaydet dememiz gerekiyor. Yani dosya > farklı kaydet veya İngilizce ise file > save as. Ardından farklı kaydet ekranında iki tür seçeneği göreceğiz. Bunlar dosya adı ve kayıt türü. Kayıt türü başlığının altında onlarca uzantı çeşidi olduğunu görebilirsiniz. Seçeneklerimiz epey çok. Ancak bizim istediğimiz uzantı jpeg. O yüzden burada JPEG (.jpg, .jpeg, jpe) seçeneğini seçmemiz gerekiyor.

Durun Photoshop JPEG ayarları daha bitmedi. Böyle olduğu gibi kaydederseniz dosyanız JPG uzantısı ile çıkış yapar. Kayıt türü alanının hemen üzerinde bulunan dosya adı bölümünde .jpg uzantısını elle .jpeg olarak değiştirmemiz gerekiyor. Artık hem aşağıda hem de yukarıda jpeg yazısını gördüğümüze göre dosyamızı kaydet diyebiliriz.

Kaydettikten sonra hemen buyurun kontrol edin. Almış olduğumuz Photoshop çıktısı .jpeg olarak önümüze geldi. Tebrikler, sonunda .jpeg kaydetmeyi başardık. Photoshop jpeg kaydetme sorununu çözebildiysek ne mutlu.

Photoshop JPEG Nedir?

JPEG aslında Joint Photographic Experts Group isminin kısaltılmış halidir. Baş harflerine bakarak bunu anlayabilirsiniz. Yalnızca 8-bit görselleri destekleyen bu formatın en büyük amacı düşük dosya boyutuna sahip olmaktır. Ayrıca JPEG dosya uzantısına transparan görüntüler bulunmaz. Transparan tasarımlarınız varsa png olarak kaydetmeniz önerilir.


JPEG mevzusunu Photoshop ana başlığı altında inceledik ve kapattık. Eklemek veya sormak istediğiniz başka bir şey olursa aşağıdan yorum gönderebilirsiniz.

PHOTOSHOP BULANIKLIK NETLEŞTİRME

Tekrardan okuduğunuz için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle, tasarımlarınıza başarılar dilerim.

Exit mobile version