Handbrake Altyazı Gömme

Handbrake programı ile film ve videolara altyazı gömme rehberi.

handbrake altyazı gömme

Dublajlı film izleyen insan kalmadı. Özellikle son yıllarda neredeyse herkes dublaj yerine altyazılı film izlemeyi tercih ediyor. Bunun en büyük sebebi de yapımın orijinal dilini dinlemenin vermiş olduğu keyif. Elbette dublaj kalitesinin düşmesi de buna bir etken. Tabi genişleyen ekranlarda da altyazıyı takip etmek fazlasıyla kolaylaştı. Peki neydi bizim bu günün konusu? Handbrake programı ile film ve videolara altyazı gömme. Eğer elinizin altındaki videolara altyazı eklemek istiyorsanız bu rehberimizden yararlanabilirsiniz.

PREMİERE PRO BENZERİ PROGRAMLAR

Handbrake Nedir?

İngilizce eklime anlamı el freni olan Handbrake, ücretsiz ve açık kaynaklı bir video düzenleme programıdır. İşte Handbrake programını tamamen ücretsiz bir şekilde buradan, resmi sayfasından indirebilirsiniz.

Windows 10, macOS ve Linux gibi işletim sistemlerini destekleyen Handbrake, yalnızca 15MB gibi düşük bir dosya boyutuna sahip. Handbrake uygulaması düşük boyutu, kolay kullanımı ve ücretsiz olması ile en popüler video uygulamalarından biri olmuştur.

Handbrake Altyazı Ayarları

Handbrake ile altyazı nasıl gömülür? Bu başlık altında Handbrake altyazı gömme ayarlarına giriş yapıyoruz. Tabi başlamadan önce üstte vermiş olduğum link aracılığıyla Handbrake altyazı gömme uygulamasını indirmenizi isteyeceğim. Hazır indirmişken bir de kurulum yapın ki altyazı gömme işlemi için her şey hazır olsun.

İşte Handbrake altyazı gömme:

  1. Programı açtıktan sonra File – Open a single video file. butonuna basarak videomuzu veya filmimizi programa ekleyelim.
  2. Videomuz yüklenip ekrana geldikten sonra, yukarıdaki menülerden subtitle menüsünü seçelim.
  3. Burada import subtitle yazısına basarak altyazımızı yükleyebiliriz. Ardından tek yapmamız gereken burn in kutucuğunu tıklatıp start encode butonuna basmak.

Evet arkadaşlar Handbrake altyazı gömme işlemini tamamladık. Şimdi tek yapmanız gereken gömme işleminin tamamlanmasını beklemek. Bunun hızı bilgisayarınızın, özellikle işlemcinizin kalitesine göre değişmektedir. Gömme işlemi bittikten sonra altyazılı filminizi bilgisayarınızda, telefonunuzda, tabletinizde ve televizyonunuzda izleyebilirsiniz.

AFTER EFFECTS BENZERİ PROGRAMLAR

Hayırlı olsun, şimdiden keyifli seyirler dilerim. Sormak ve eklemek istediğiniz bir şey olursa yorum kısmından bize ulaştırın. Ayrıca hangi filme altyazı gömdüğünüzü de merak ediyorum. Tekrar bir başka rehberde görüşmek dileğiyle, kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın değerli adobe ders okurları.

Exit mobile version