After Effects ile Transparan Video Kaydı ve Şeffaf Arkaplan

Adobe After Effects arka planı transparan yapma. Bu gün sizlerle After Effects transparan kaydetme ve arkaplan konu başlıklarını inceleyeceğiz.

after effects transparan

After Effects ile transparan video kaydetme konumuza hoş geldiniz sevgili dostlar. Bu konuyla birlikte sizleri greenscreen garabetinden kurtarıyorum. Artık After Effects çalışmalarınızı green screen olarak kaydetmenize gerek kalmayacak. Doğrudan her çalışmaya yapıştırılabilecek şeffaf arkaplanlı transparan videoları After Effects ile üretebileceksiniz.

AFTER EFFECTS KULLANIM ALANLARI

Adobe Media Encoder ve After Effects kullanılarak yapılan bu şeffaf videolar pek çok alanda işinize yarayacak. Bunlardan bazıları abone ol animasyonu, sosyal medya hatırlatıcıları, like hatırlatıcıları ve diğer benzer elementler. Bu kolaylık sayesinde müşterileriniz veya siz green screen ile uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. Tek yapmanız gereken şey şeffaf arka plana sahip videoyu tutup çalışmanızın içine sürüklemeniz olacak.

After Effects Transparan Arkaplan

Çalışmaları After Effects ile hazırlıyoruz ama yapacağımız Media Encoder ayarı da çıktının şeffaf olması için çok önemli. After Effects şeffaf arka plan yapmayı biliyorsanız direkt aşağıdaki transparan kaydetme başlığına bakın. Çünkü şimdi sizlere After Effects şeffaf ve transparan arkaplan nasıl yapılır sorunsalını anlatacağım.

Olay tamamen katman yani layer bölümünde bitiyor. Ekrana koymuş olduğunuz elementin altında başka bir dosya yoksa arka plan da yoktur. Layer kısmına solid filan eklemediyseniz o siyah arkaplan hiç bir şeyi ifade etmez. Yine de o siyahlığı görmek istemiyorsanız video bölümünün altında bulunan toggle transparency grid veya transparan ızgara butonuna basarak kaldırabilirsiniz. Bu haliyle video çıktısı aldığınız zaman videoda yine siyah arkaplan olacaktır. Onu transparan yapmak için de Media Encoder ayarı gerekiyor. İlgili ayarı aşağıdaki Media Encoder transparan kaydetme rehberimizde bulabilirsiniz.

After Effects Transparan Kaydetme

Öncelikle projemizi After Effects kullanarak tamamlıyoruz. Ardından da her zamanki gibi çıktı almak için Media Encoder programına aktarıyoruz. İşte zurnanın zırt dediği yer de tam olarak burası. Media Encoder ayarlarını hem İngilizce hem de Türkçe olarak aşağıda sıralıyorum. İşte şeffaf Adobe After Effects transparan kaydetme:

  1. Video çıktısı almadan önce Media Encoder ile dışa aktarma ayarları bölümü açılır.
  2. H.264 veya başka bir şey tanımlanmış olan format, şeffaf arka plan için Quicktime olarak değiştirilir.
  3. Apple ProRes 422 HQ olarak belirlenmiş olan video codec bileşeni, animasyon yapılır.
  4. Son olarak da temel video ayarları sekmesindeki derinlik 8-bpc + alfa olarak seçilir.

Hepsi bu kadardı arkadaşlar şimdiden transparan videonuz hayırlı olsun diyorum. Bu yeni öğrendiğiniz tekniğin tadını çıkarın. İstediğiniz kadar abone ol animasyonu ve diğer video hatırlatıcılarını şeffaf bir şekilde yaratabilirsiniz.


Bu dersi beğendiyseniz web sitemizi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi unutmayın. Sizlere bu grafik tasarım yolculuğunda destek olmak için buradayız.

AFTER EFFECTS BENZERİ PROGRAMLAR

Bizi tercih ettiğiniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. En kısa zamanda tekrar görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşça kalın.

Exit mobile version