After Effects Dil Değiştirme

2021 Adobe After Effects dil ayarları, paketi ve değişimi. After Effects Türkçe ve İngilizce yapma.

after effects dil değiştirme

Adobe After Effects dil değiştirme. After Effects dil ayarları nereden değiştirilir sorusunun cevabını bu yazının devamında bulabilirsiniz arkadaşlar. İlgili başlıklarda sizler için olayın tekniğine indim. Şimdiden kolay gelsin.

AFTER EFFECTS BENZERİ PROGRAMLAR

2021 After Effects dil değiştirme yöntemleri:

Adobe After Effects Türkçe İngilizce Yapma

İngilizce, grafik tasarım alanında çok sıkça kullanılan bir dil. O yüzden ben herkesin After Effects programını İngilizce kullanmasından yana tavır alıyorum. Tabi yine de seçim size kalmış arkadaşlar.

After Effects İngilizce Yapma: Öncelikle Creative Cloud programını açın. Sonra sağ üstteki mavi ayarlar butonuna basın. Ardından da tercihler > uygulamalar > varsayılan yükleme dili seçeneklerini seçerek dili İngilizce yapabilirsiniz. After Effects ve diğer uygulamaların dillerinin değişmeleri için her birini teker teker silip tekrardan yüklemeniz gerekebilir.

Adobe After Effects Türkçe Yapma: Yine Creative Cloud uygulamasını çalıştırın. Ardından hesap sekmesini açın ve preferences > apps > default installation language yolunu takip edin. Bundan sonrasında tek yapmanız gereken English yazan bölümü Türkçe ile değiştirmek. Eğer bütün bunları yaptıktan sonra After Effects Türkçe olmadı ise maalesef After Effects silinip yeniden yüklenmeli. Tek yolu bu.

After Effects Dil Değişimi – Paketi

Eğer dil paketleri yüklü ise üçüncü bir yol ile After Effects dil değişimi yapabilirsiniz. Onun için ilk olarak programın kurulu olduğu yeri bulmanız gerekiyor.

C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 2020-2021\Support Files\AMT

Yukarıda gösterdiğim yolu takip edip AMT klasörünü bulun ve içine girin. Burada applications.xml isimli bir metin belgesi olacak. Onu açın ve aşağıda belirttiğim satırı bulun:

key=”installedLanguages”>en_US</Data></Payload>

Şimdi programı İngilizceden Türkçeye çevirmek istiyorsanız yukarıdaki en_US yazan yeri tr_TR olarak değiştirmeniz gerekiyor. Tabi Türkçeden İngilizceye geçiş yapacaksanız da tam tersini yapmalısınız. Yani tr_TR yazan yeri en_US olarak değiştirmelisiniz.

Ama asıl mevzu After Effects dil paketi tabii ki. Eğer dil paketleri yüklü değilse bu yaptığınız işlemler fayda etmeyecektir. O halde de bir şekilde bir yerlerden dil paketini bulup manuel olarak elle kurmanız gerekiyor. Biraz meşakkatli bir iş ama ben size güveniyorum.

AFTER EFFECTS KULLANIM ALANLARI


Şimdiden yeni program diliniz hayırlı olsun arkadaşlar. İyi çalışmalar dilerim. Ha eğer bir problemle karşılaştıysanız sorununuzu yorum olarak bırakın ki cevaplayabileyim.

Ben üzerime düşeni yaptım şimdi sıra sizde. Bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklemeyi ve discord kanalımıza katılmayı unutmayın. Şimdilik sizlere veda ediyorum, kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın!

Exit mobile version