Premiere Pro Dil Değiştirme

Adobe Premiere Pro dil değiştirme rehberi. Dil ayarları, paketi ve değişimi.

premiere pro dil değiştirme

2021 Adobe Premiere Pro dil değiştirme rehberimize hoş geldiniz. Sektörün bir numaralı montaj ve kurgu programını istediğiniz dilde kullanmak istiyorsanız bu sayfadaki adımları uygulayabilirsiniz.

PREMİERE PRO BENZERİ PROGRAMLAR

Ben size genel Premiere Pro dil ayarları hakkında bilgi vereceğim. Bu bilgiler ışığında siz hem Premiere Pro Türkçe yapma hem de Premiere Pro İngilizce yapma ayarlarını öğreneceksiniz.

Premiere Pro Dil Değişimi

Adobe Premiere Pro dil değişimi nasıl yapılır? Eğer Creative Cloud yüklü ise ayarlardan varsayılan yükleme dilini değiştirip Premiere Pro programını yeniden yükleyin. Böylece program sıfırdan sizin istediğiniz dilde yüklenecektir. Tabi Creative Cloud programını kullanmıyorsanız aşağıda belirttiğim yönergeleri takip edebilirsiniz.

Öncelikle Premiere Pro programını çalıştırın ve bir adet projeyi başlatın. Bu önemli çünkü proje olmadığı zaman konsol açılmıyor. CTRL + F12 kısa yol tuşlarına basarak konsolu açın. Burada debug database view sekmesine gelip language araması yapın. Karşınıza ApplicationLanguage: en_US bölümü çıkacaktır. Siz de en_US yazan yeri tr_TR olarak değiştirin ve kaydedip kapatın. Tabi Türkçeden İngilizceye çevirecekseniz ilgili bölüme en_US yazmanız gerekecek. Ardından programı yeniden başlatıp seçtiğiniz dilde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Dil paketi yüklü değilse bu adım çalışmayabilir. O yüzden C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro 2020-2021\Dictionaries klasörüne girip tr_TR isimli klasörün olduğundan emin olun. Eğer Premiere Pro dil paketi yoksa başka bir yerden veya bir arkadaşınızdan edinebilirsiniz.

PREMİERE PRO KULLANIM ALANLARI


Elimden geldiğince Premiere Pro dil değiştirme konusunu anlattım arkadaşlar. Aklınıza takılan soru, duygu ve düşüncelerinizi yorum olarak bana yazın. Bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine de ekleyebilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar, kendinize çok iyi bakın ve hoşça kalın!

Exit mobile version