Photoshop Kim İcat Etti?

Photoshop uygulamasını kim icat etti? Adobe Photoshop gibi bir şaheserin yapımcısı hakkında konuşmasak olmazdı.

photoshop kim kurdu

Photoshop programını kim icat etti? Adobe Photoshop yazılımını yazan kişi veya kişiler kimlerdir? Evet değerli dostlar, bu yazıda Photoshop yazılımını yazan kişiyi, ardından kime ve nereye satıldığını detaylıca anlatacağım. Hazırsanız başlayalım.

PHOTOSHOP HANGİ DİLDE YAZILDI

Bir kişinin değil, iki kişinin birlikte yazdığı bir yazılımla karşı karşıyayız. Aslında bu iki kişi kardeş. Gel gelim cevaba. Photoshop programını kim yazdı veya kim icat etti sorularını cevabı Thomas Knoll ve John Knoll kardeşler olacak.

Knoll kardeşler Photoshop yazılımını yazdıktan sonra ilk olarak 1987 yılında piyasaya sürdüler. Zamanı için devrim niteliğinde olan bu program çok kısa sürede bir marka oldu. Aslında Photoshop demek foto manipülasyon demek ama bu kelimeyi söyleyince akla ilk olarak bu program geliyor. Jenerik bir marka olan Photoshop 1 yıl sonra hemen Adobe tarafından satış lisansı satın alınarak Creative Suite bünyesine katıldı. Son olarak da 19 şubat 1990 yılında Photoshop 1.0 Macintosh için çıkış yaptı. Fiyatı ise şimdi ve o zaman için çok büyük olan $895 civarındaydı.

Photoshop yazılımının mucidi ve yapımcısı Knoll kardeşler yazdıkları Photoshop uygulamasının bütün haklarını ise 1995 yılında sattılar. Markanın ve yazılımın tamamen satışından ise 35 milyon dolar kazandılar. Ardından da programın resmi adı Adobe Photoshop oldu.

Photoshop Yapımcılar

Bu efsanevi jenerik programın yapımcılarının Thomas ve John Knoll kardeşler olduğunu artık biliyoruz. Peki bu kardeşler nedirler, necidirler ve kimdirler?

Thomas Knoll

Doğma büyüme ABD Michigan kökenli olan Thomas Knoll, yaşı gelince Michigan üniversitesini bitirdi. Yazılım mühendisi olan Thomas, 1988 yılında Photoshop uygulamasını çıkarttı. Daha sonra Adobe organizasyonuna yazılımını satsa da, Photoshop C4 versiyonuna kadar Adobe ile birlikte çalıştı. Şimdi ise Camera Raw eklentisi üzerine çalışıyor.

John Knoll

John ise Thomas Knoll ile öz kardeş olan bir diğer Photoshop yapımcısı. Şu an sahip olduğu unvanlar ise görsel efekt süpervizörü ve Industrial Light & Magic şirketinde CCO yani chief creative officer.

Kendisi çalışmaları ile epey ilgimi çekti. Star Wars ve Pirates of Caribbean gibi serilerde görsel efekt yöneticiliği yapmış. Bu kadar çok yönlü olduğu için John Knoll takdiri ve tebrikleri hak ediyor.


Evet değerli adobe ders okurları, Photoshop yazılımının yapımcısı, mucitleri ve sahibi hakkında hazırladığımız derleme sona erdi.

PHOTOSHOP NASIL ANLAŞILIR ?

Değerli vaktinizi ayırdığınız ve bu yazıları okuduğunuz için çok sağ olun. Sizden son ricam aşağıya yorum atmanız ve bu siteyi tarayıcınızın yer imlerine eklemeniz. Hepsi bu kadar, tekrar görüşmek üzere, hoşça kalın.

Exit mobile version