Photoshop Bir Rengi Silme

Adobe Photoshop ile beğenmediğiniz bir rengi silme nasıl oluru anlatıyorum. Photoshop bir rengi silme rehberi.

photoshop bir rengi silme

Photoshop renk silme rehberimize hoş geldiniz değerli tasarımcılar. Bu sizlere Adobe Photoshop ile bir rengi silme konusunu anlatacağım. Biliyorum aklınızda yalnızca bir soru var. Photoshop bir rengi silme nasıl yapılır? Aradığınız bütün cevapları ve renk silmenin püf noktalarını bu sayfada bulacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

PHOTOSHOP TEKNİKLERİ

Adobe Photoshop ile renk silerken belirli bir objenin mi yoksa genel bir alanın mı rengini silmek istiyorsunuz? Önce buna karar vermenizi istiyorum. Çünkü iki seçenek için de farklı farklı yöntemler mevcut. İyisi mi ben size alt başlıkta Adobe Photoshop bir rengi silme tekniklerini detaylıca açıklayayım. Hazırlanın çünkü bu rehber sayesinde istediğiniz yarı renkli ve yarı renksiz fotoğrafları kendiniz hazırlayabileceksiniz.

Photoshop Renk Silme

Adobe Photoshop kullanarak bir rengi silmenin ilk yolu obje seçim aracını kullanmaktır. Obje seçim aracıyla rengini silmek istediğiniz alanı belirleyin. Tabi bu araç istediğiniz şekilde seçim yapamazsa çizim aracıyla kenarları düzeltin. Artık rengini silmek istediğimiz alan seçili. Şimdi renk silme işlemlerine başlayabiliriz. Photoshop programını İngilizce olarak kullanıyorsanız window > adjustments > black & white, Türkçe olarak kullanıyorsanız ise pencere > ayarlar > siyah beyaz seçeneğini seçin. Göreceksiniz seçtiğiniz alandaki renkler tamamen silinecek ve siyah beyaz olacak.

Zaten bu yöntemleri sizlere Photoshop siyah beyaz sayfamızda anlatmıştık. Yine de burada bir kez daha üzerlerinden geçelim.

İkinci Photoshop renk silme yöntemi ise maskeleme kullanılarak yapılıyor. İlk olarak düzenleyeceğiniz resmi İngilizcede image > mode > grayscale Türkçede görüntü > mod > gri tonlama yolu ile siyah beyaz yapıp kaydediyorsunuz. Ardından kaydettiğiniz siyah beyaz görsel ve orijinal görsel ile yeni bir çalışma alanı açıyorsunuz. Siyah beyaz olan görsel katmanlarda alt sırada olmalı. Ardından üst sıradaki renkli görselden rengini silmek istediğiniz yerleri seçip maskeleyin. İşte bu kadar kolaydı şimdiden keyifli çalışmalar dilerim.


Değerli dostlar, Photoshop bir rengi silme rehberimiz burada sonlanıyor. Vakit ayırdığınız ve öğrenmek için bizi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.

PHOTOSHOP NEDEN PAHALI?

Bu web sitesini tarayıcınızın yer imlerine eklerseniz çok memnun oluruz. Aşağıya bırakacağınız yorumlar da bizim için çok ama çok kıymetli. Şimdilik yollarımız ayrılıyor ama ben sizleri en kısa zamanda tekrar görmeyi umuyorum. Kendinize çok iyi bakın, ailenizin kıymetini bilin ve hoşça kalın.

Exit mobile version